Виждали ли сте абревиатурата XO като знак, означаващ обич и привързаност? Най-често го използваме при подписването на писма, картички, имейли и текстови съобщения. Може дори да сте се двоумили дали да включите едновременно Х и О, като се има предвид, че едното означава прегръдка, а другото целувка. Използвайки символа, човек може да даде грешна представа за намеренията си към другия.

Не може да бъдем 100% сигурни защо и как така XOXO в крайна сметка означава "прегръдки и целувки". Ето и теориите за двата символа.

Символа Х

Първа теория: Подписването на писма с "Х" датира от Средновековието. По това време много от хората още не могат да четат или пишат. Така че това е един лесен начин за някой да подпише нещо. По-специално символа X се свързва с християнския кръст, чрез подписването си с него човек по същество казва: "В името на Христос, това е вярно!" Смята се, че може би знакът Х е препратка към "целувка", тъй като хората понякога целуват X (Христос) по същия начин.

Втора теория: Малко по-малко вероятна теория, която се появи съвсем наскоро, е, че символът X просто изглежда като двама души, които се целуват наведени един към друг... двама души с триъгълни лица очевидно.

Символа О

Ако не сте доволни за дефинициите на символа X, или от липсата им, ще се изненадате и от обяснението за знака О, символизиращ прегръдка. Най-популярната теория тук е, че означава "прегръдка", защото като го погледнете прилича на двама души, които се прегръщат, доколко е вярно, оставяме сами да прецените.

Теориите за ХОХО са доста неясни, но е факт, че те вече са доста разпространени и използвани за изпращане на целувки и прегръдки.