Име, професия, външност, качества – какво превръща един съвсем обикновен мъж в мъжа-мечта?

Да бъде харизматичен и богат, актьор, жребец в леглото, но не твърде романтичен и не твърде привлекателен и красив, с домакински наклонности и така нататък… Какъв мъж всъщност искат жените?

Колкото и различен да е вкусът на всяка една дама, що се отнася до избора й на партньор, толкова лесно може да открием и обобщим няколко общи закономерности, които са, така да се каже, еволюционно обосновани и контролирани. Защото макар и в различна степен, всяка жена мечтае за щастлива и пълноценна връзка с мъжа до себе си, който да бъде нейна безусловна подкрепа в житейските й решения и да стимулира усъвършенстването и.

Няколко проучвания, проведени из цял свят, показват обобщено как изглежда мечтаният мъж за повечето представителки на нежния пол? А именно:

1. Мъжът-мечта носи името Александър

Това, че жените намират за доста секси мъжа, чието име е Александър, няма нищо общо с еволюцията. Но пък явно обяснява и защо точно името Александър заема позиция №1, наред с Георги и Мартин, за най-предпочитани мъжки имена в България през 2013 година. В класацията на ElitePartner.de за най-съблазнителни имена Александър е абсолютен фаворит. Следващите позиции се заемат от имената Томас, Маркус и отново Мартин. Твоето име не е в списъка? Тогава може би трябва да помислите за промяна, за да повишите секси излъчването си ;)

2. Мъжът-мечта е архитект

Само името не превръща мъжа от жаба в приказен принц. Той също се нуждае и от правилната професия. В идеалния случай според горепосоченото проучване, той работи като архитект или поне като лекар, адвокат или предприемач. Все професии, които навсякъде по света се радват на завидни доходи и висока репутация. Съвпадение?

3. Мъжът-мечта има дълбок глас

Истинският мъж не говори като малко момиченце с писклив или тих глас – той има дълбок, силен и мъжествен глас. Това му дава допълнителен респект и действа като безусловно привличащо и съблазняващо жените средство. Канадският психолог Дейвид Файнберг е открил, че мъжете с басов глас стават най-често бащи.

4. Мъжът-мечта е с късо подстригана коса

Прическата – огромна разлика в предпочитанията на двата пола. Докато за повечето мъже дългата обемна коса е едно от най-важните неща във външността на една жена, то дамите определено и категорично предпочитат точно обратното. Проучване на компанията за изследвания GfK разкрива, че жените намират за секси, когато партньорът им е с къса прическа или изобщо без никаква.

5. Мъжът-мечта има нещо женствено в себе си

Че истинският мъж е мачо, има широка челюст, огромни мускули и като цяло по-груби черти, се оказва напълно погрешно и изобщо не се счита за „предимство” сред жените. Или поне това показва резултатът от проучване на New York University и на Princeton University – жените имат по-голяма склонност към мъже с меки черти и по-чувствителна душевност.

Може да направим заключение, че в световен мащаб мъжът-мечта би следвало да: се казва Александър, който печели парите си като архитект, предпочита да носи косата си късо, говори романтични неща на жената до себе си, но с дълбок, басов глас, докато я гледа с нежното си лице в очите.

Май забравихме да споменем за моралните му ценности – е, и тях трябва да ги има...