Водата ври на котлона, децата се карат за водните боички, а той излиза, ухаещ на парфюм и с цигара в ръка. Отива при нея, при перфектната любовница, а каква е тя?
 
Не задава въпроси относно секса
Е, разбира се, че говори за секс, но когато го прави, тя споменава колко чудесен е бил той в леглото и как добре се е справил със задоволяването й. Идеалната любовница никога не задава въпроси относно позата – тя добре знае как да застане на леглото, дивана, кухненския плот или плочките в банята.

 
Без любовни съобщения 
Никога не му се обажда, за да го попита какво е закусвал или в колко часа си е легнал снощи. Не му изпраща любовни съобщения и не звъни, освен ако той не го поиска.
 
Не се сърди
Без букет цветя, закъснение с десет минути или отмяна на среща? Перфектната любовница няма да се разсърди. Тя се съобразява с неговото време и щом той е готов, тя ще бъде на уреченото място.



Не очаква романтика
Тя добре знае, че жененият мъж вече няколко пъти е преминал през романтичната фаза и се е отегчил от нея. Любовницата, за която всички мъже милеят, няма да очаква перлени огърлици, нито да върви без връхната си дреха, докато тя се топли под нея. Всичко, на което тя се надява, са няколко прегръдки от време на време и целувките, от които мъжете също имат нужда.
 
Без официални събития
Идеалната любовница приема, че на големите празници и рождените дни ще е сама и това не я притеснява, знае как да се забавлява и без неговата компания.
 
Нито дума за жена му
Тя няма да разпитва за жена му, нито за децата, тя ще е наясно, че е част от един съвсем нов свят за него, който той предпочита през по-голямата част от своето време. 
 
Може да готви
Спагети, мусака или шопска салата? Тя знае как да ги приготви за него. 

Перфектната любовница може един ден да ви те замести. Затова грижи се за човека до теб и направи така, че никога да не си помисля за друга.