Ако често се питате каква да бъде новата ви прическа, искате промяна, нещо различно, но не знаете кое точно ще ви отива, прочетете следващите редове, те определено ще ви помогнат да вземете правилното решение. Всяка прическа е красива сама по себе си, но всяка отива на определено лице. Все пак, една дама трябва да покаже цялата си прелест, а това ще стана най-добре с точната прическа, подчертаваща невероятните й черти.

Ако притежавате лице с овална форма, всичко ще е повече от добре. Тя ви позволява да си играете с косата си както пожелаете, рискувайте, експериментирайте, съобразявайки се с повода. Няма значение дали ще съберете косата си в стилен кок, ще добавите шал или друг интересен аксесоар, може просто да я пуснете свободно, пак ще изглеждате добре.



За дамите с кръгло лице препоръчваме да се отърват от късия бретон, защото той прави лицето ви още по-кръгло. Ако все пак харесвате не толкова дългите прически, изберете къса, но такава, която обгражда лицето ви, например късо каре и дълъг бретон. От друга страна, може да оставите дългата коса свободно пусната или вързана на висока опашка.



Съвсем в противоположна посока тръгват нещата с продълговатата форма на лицето. За нея е може би най-подходящ късия бретон. Разбира се, той не е задължителен. Може да пуснете косата си на една страна, да добавите букли, ленти, защо не и плитка, отново на страни.



Ако имате квадратно лице, трябва да обърнете внимание на горната част на лицето. Акцентът не трябва да пада на челюстта. Това може да постигнете с къс бретон и обем в корение стил „бухни от кеф”. Ако прическата ви е оформена на път, хубаво е той да е по средата. Запоменте, че дългите коси нямат нужда от букли по дължините.



За дамите, чиито лица са със сърцевидна форма, препоръчваме букли и обем по дължините, а не в корените. Направете си много пластове, но не и кок или опашка. Може да заложите и на плитки, ако косата ви е прибрана.



Стигнахме и до лицата с крушовидна форма, които изглеждат красиво със силно прибрани дължини и обем в горната част на косата. Нещо стилно за тези дами е прическата късо каре с дълъг бретон. Добър вариант е кокът или високата опашка.



Всяка жена има собствен вкус и предпочитания относно това, как да носи косата си. Предложихме ви няколко съвета, които наистина изглеждат добре. Разбира се, винаги може да пробвате нещо различно, защото важното е да носите буйната си грива, както ви харесва и да се чувствате максимално добре в кожата си.