Така нареченият черен хороскоп на древните гърци се състои от десет “тъмни” знака, всеки от които е посветен на митично създание. Мрачната нотка в този зодиак обаче не трябва да те плаши. Защото той нашепва любопитни тайни от дълбините на твоята душа. Единственото, което трябва да направиш, за да откриеш какъв е характерът ти според елинския хороскоп, е да потърсиш рождената си дата сред изброените по-долу.

8 януари - 12 февруари: Кентавър

Ти си импулсивна и дори първична натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко избухваш и реагираш по-остро от необходимото. Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ти. Животинската ти природа често надделява над разума.

13 февруари - 18 март: Харпия

Злопаметни и отмъстителни – това са “тъмните” ти черти. Не познаваш значението на думата “прошка”. Когато някой те нарани, впрягаш целия капацитет на високия си интелект, за да създадеш коварен и изпипан план за мъст.

19 март - 24 април: Пегас

Ти си може би най-добрия и благ характер в елинския зодиак. Стига обаче да не бъдеш поставяна в окови. Защото личната ти свобода за теб е над всичко. Не понасяш скуката и рутината, затова и връзките ти не са от най-дълготрайните.

25 април - 30 май: Цербер

Подобно на триглавото куче, пазещо изхода на подземния свят, ти си непреклонна и нетърпима към всичко, което не се вписва в представите ти. Трудно допускаш хора до себе си и си склонна към интровертност и депресивни състояния.

31 май - 3 юли: Сатир

Ти си сладострастницата на елинския зодиак. Поставяш плътските удоволствия над всичко, склонна си към изневери и непостоянност в любовта. Изключително суетна си, но зад фасадата от перфектно поддържана кожа и хубав грим, криеш завидно висок интелект.

4 юли - 10 август: Сирена

По примера на морските сирени в древногръцката митология, които примамват и отвличат корабокрушенците, ти владееш до съвършенство изкуството на съблазняването. Ловко манипулираш всички около себе си и нямаш навика да зачиташ чуждото мнение и желание.

11 август - 15 септември: Грифон

Осанката на митичния грифон съчетава в себе си образите на краля на животните (лъв) и краля на птиците (орел). Затова ти се чувстваш като кралица на света и често дори си прекалено себична. Открита си и не понасяш “игрички под масата”. Материалната страна почти не играе роля в живота ти.

16 септември - 22 октомври: Химера

Притежаваш висок интелект и меко фино поведение. Винаги постигаш целите си, умееш да прикриваш емоциите си и си на “ти” с лъжата и лицемерието.

23 октомври - 30 ноември: Сфинкс

Определено си човек на крайностите. Един ден си на ръба на депресията и психическия срив, а на следващия буквално преливаш от щастие. Егото ти е огромно и често изпадаш в конфликтни ситуации.

1 декември - 7 януари: Минотавър

Големият ти проблем е, че си нерешителна. Склонна си към депресивни състояния. Ранимата ти душа търси само и единствено любов и разбиране, но и страда много, когато бива разочарована.

Източник: Pik