Вечният проблем: вие искате деца, а той не и не смята, че е нужно в този момент. Какво трябва да направите, когато той не иска бебе?

Вие обичате партньора си и искате да създадете семейство с него, но не можете да си представите едно семейство без деца. В действителност, никой не може. Искате да намерите решение, понякога през главата ви минават дори мисли като: "Може би трябва да скъсам с него, '' Може би децата не са толкова важни в живота", "Е, аз ще се омъжа за него, но наистина не искам да прекарам цял живот в чакане на бебе". Ако сте претоварени от всички тези мисли и изглежда, че няма изход, тогава прочетете следващите малки съвети, които може би ще ви помогнат да вземете интелигентно решение.

1. Нека партньорът ви знае, че не си представяте живота си без деца

Важно е да бъдете честна с партньора си. Кажете му директно, че не можете да се омъжите за човек, който не иска деца, без значение колко много го обичате. Бъдете честни и не крийте чувствата си. Ако той наистина ви обича, ще се опита да ви разбере и да ви обясни защо не иска бебе. В края на краищата, двойките трябва винаги да говорят за деца, преди да направят важния избор. Просто не се страхувайте от разпадането на връзката ви. По-добре е да се откажете от нея сега, отколкото да съжалявате за грешките си и пропилените години.

2. Не притискайте партньора си

Толкова е лесно да се съсипе една връзка, но наистина ли искате това. Ако обичате партньора си, трябва да се опитате да го разберете. Може би той е преживял труден момент и наистина не може да вземе толкова важно решение сега. Може би има финансови проблеми. Или е загубил дете преди години и не е готов за ново бебе. Не го притискайте и не говорете за децата всеки ден. Разберете причината и се опитайте да забравите темата за няколко месеца. Ако наистина той има проблем, ще ви благодари за разбирането и търпението.

3. Дайте му време да помисли

Ако се ядосва, когато заговорите за бебе, спрете дискусията за момента. Дайте му няколко минути, за да се успокои и да помисли върху думите си. Търпението е най-добрият начин да се справите с положението. Когато говорите спокойно, ще дадете на партньора си време да помисли върху темата и това ще ви помогне много по-лесно да се разберете и да постигнете консенсус. Обяснете на партньора си, че децата няма да бъдат в тежест на него и връзката ви няма да се промени. Обсъдете всички предимства, които децата ще донесат в живота ви и му оставете време да помисли.

4. Обсъдете финансовите въпроси

Ако партньорът ви не иска бебе, защото парите са проблем, опитайте да обсъдите финансовите въпроси заедно. Да, бебето ще изисква допълнителни разходи, но това не е краят на света и все още е възможно да се спестят пари и да живеете живота си добре, но с деца. Трябва да се научите как да управлявате парите си правилно. Седнете и обсъдете финансовите проблеми заедно. Може би не можете да си позволите бебе тази година, но това не означава, че не може да имате деца през следващата. Въпреки това, ако вашият партньор не иска да се харчат пари за деца, когато действително можете да си го позволите, това е друг проблем и трябва да се обсъди.

Наистина е трудно, когато разберете, че партньорът ви не иска деца и тогава е още по-трудно да решите какво ще правите с връзката си. Смятате ли, че ще можете да продължите заедно?