От кастанетите до биковете и техните тореадори, Испания е страна, която може да се похвали с множество забележителни кътчета. В днешната статия ще ви покажем някои от тях и ще ви пожелаем един ден да ги посетите. 
 
Кралският дворец в Мадрид
Кралският дворец е официалната резиденция на краля на Испания, макар да се използва само за държавни церемонии и туристически посещения. Гордата сграда често е първият избор на много от посетителите в града, благодарение на изкусния си интериор. Дворецът е построен между 1738г. и 1755г.




Ронда
Селце, намиращо се на 100 километра от Малага с населението едва 35 000 жители. Ронда е разположена на огромна скала с мост, свързващ стария с новия град. В селото се намира най-старата арена за бикоборство в Испания.



Фигерес  
Ще бъдете очаровани от музея на Салвадор Дали в родното му село Фигерес. Дали е един от най-обичаните художници на света, радвайки и до днес със своето изкуство.



Лас Рамблас
На улица Лас Рамблас се намира един от най-популярните пазари на света – централната улица в Барселона. Тя е предназначена само за пешеходците, предлагайки им множество магазини, кафенета, ресторанти и чист въздух. 



Музеят Гугенхайм
Музеят Гугенхайм е четвъртото най-предпочитано място за посещение в Испания. Той се намира в Билбао. Отворен през 1997г., музеят Гугенхайм представя произведения на модерното и съвременното изкуство. 



Саграда Фамилиа
Саграда Фамилиа е римска католическа катедрала, разположена в Барселона, Испания. Конструкцията на базиликата започва през 1882г. и все още не е завършена. Дизайнът на катедралата дължим на Антонио Гауди, каталански архитект, който влага в този проект почти 40г. до своята смърт през 1926г.



Музеят Прадо
Признат за най-добрият музей на изкуството в света, Прадо се намира в сърцето на Испания – Мадрид. В музея се пазят едни от най-фините колекции на Европа, от 12в. до средата на 19в.