Ако посетите Австрия, пред вас ще се открие една планинска страна с красива архитектура и ненадмината музикална традиция. Съществената част на Алпийската планинска верига е разположена в Австрия. Ето защо страната предлага едно невероятно изживяване, а ако не сте от най-смелите, то със сигурност ще намерите уют и спокойствие с чаша австрийско червено вино в ръка.

Популярността на австрийските селища се шири из цяла Европа – малки, цветни, китни селца, скрити в полите на Алпите. Кой не би помечтал за тях? Но да не забравяме и за красивата Виена, избирана не веднъж за „Най-добрият град за живеене.”

Да се запознаем с хабсбургите!

Хабсбургите управлявали Виена в продължение на 600 години. Разбира се, оставили траен отпечатък върху града. Най-забележителното хабсбургско наследство във Виена е катедралата „Свети Стефан”, която датира от 12в. и в нея се намират гробниците на повече от 147 хабсбургски монарха.



Почувствай се като кралска особа!
Всеки замък в Австрия разказва история. Дворецът Шьонбрун със своите зоологически градини, фонтани, статуи и зашеметяващи архитектурни особености, е един от най-важните паметници в страната. Дворецът Белведере е популярно място за сватби, благодарение на приказния си древен декор.



Зелени сънища
Когато казваме, че Виена е зелена, то ние не се шегуваме. Можете да намерите повече от 2000 парка. Един от най-известните е “Пратер”, със своите 250 атракции, включващи влакчета, игри на открито, 60 кафенета и ресторанти, “Пратер” се радва на европейска слава.



Античността среща настоящето в Граз
Броят на студентите и хората, отдали се на науките, достига краен предел във втория най-голям град в Австрия – Граз. Ето защо градът разполага с модерен и атрактивен стил, пълен с цветна и модерна архитектура и активен нощен живот, контрастиращ с историческото наследство на града. Посетите ли Граз, то не забравяйте да сверите часовника си с часовниковата кула, построена през 1712г., която и до ден днешен работи с оригиналния си механизъм.



Не забравяйте за Алпите!
В който и град да се намирате, каквото и забавление да сте открили, то не забравяйте да обръщате поглед към снежните Алпи, защото именно те придават магия на красивата страна Австрия. Посетете я!