В уютното пространство на кабинета ми, често хората си мислят, че се осъществява среща между мен и моите клиентки. Но днес ще ти разкрия част от тайнството. Срещата е между всяка клиентка, която е избрала да седне на мекия стол до мен и нейния богат вътрешен свят. Аз само имам честта да я водя по пътя да ги види и опознае чрез общуване, топли въпроси и любопитство. Аз също съм част от друго уютно и топло пространство, където осъществявам среща с моя вътрешен свят и в който стъпка, по стъпка все по-дълбоко в себе си виждам, че всъщност, когато съм сама в стаята, всъщност не съм сама.

Много дами са споделяли пред мен, колко тежко им е вечер да се приберат у дома и да са сами. Как в този момент липсата на другия тежи, както понякога тишината в асансьора, докато те изкачва към дома заедно с вече непознатите съседи. Често повтарят не искам да съм сама, тежи ми, другия ми е нужен. Устните ми познават вкуса на този израз, защото често са го изричали. Сега сърцето ми е будно и се разбужда все повече и повече и съм тук да ти напомня, че подхранващия съюз се случва между двама, които се споделят и обменят един друг. Връзката се случва в срещата и обмена на вътрешните ни светове и тела, а не само между телата ни, които седят едно до друго.

Помни, че загледана в празното пространство до теб, пропускаш да видиш  и опознаеш богатия си вътрешен свят, който е ключът към това мястото до теб да се изпълни с нещо вкусно и подхранващо. Какво избираш „аз съм сама“ или „аз съм със себе си“.

Всяко опознаване започва първо със среща. Ето защо казвам на моите клиентки да изберат да се сближат със себе си, вместо да се сближават със самотата, празния диван, телевизора, храната в хладилника. Избирайки да се сближаваш със себе си, ти избираш да се опознаваш, да се видиш, да гледаш към пълнотата и това, което имаш, вместо това, което нямаш. Това е процес, това не се случва за един път. Случва се всеки ден. От теб за теб. С грижа, с присъствие, с внимание, в тишина, в музика. Аз лично вярвам, че другия ще се появи и ще те избере само, ако ти се появяваш за себе си и избираш себе си всеки ден.

Ако ти се изоставяш, чувстваш се сама, когато си със себе си, не приемаш себе си, такава каквато си, не виждаш красотата в теб, то това е, с което ще подхранваш връзката си. Със съмнение, с отрова, с поглед вперен навън, а не навътре. С виждащи очи, но със сляпо сърце.

Сърцето ти има нужда да бъде чуто и разбрано, за да започне да вижда. Има нужда от твоята близост. Има нужда да му създадеш пространство за него, място, където да се изразява и да говори. За мен това е моят дневник. Споделям на дамите, че дневникът е като уютното пространство на кабинета ми, само дето е в дома им и имат достъп до него ежедневно.

Когато седнеш и пишеш ти изчистваш мислите си, назоваваш чувствата си, нуждите си и започваш да опознаваш вътрешния си свят и светът на твоето сърце.

В резултат си възвръщаш естественото усещане за себе си, ставаш по-разбираща своя вътрешен емоционален свят и по-готова да се свържеш със сърцето на другия и да изградиш подхранващ и вкусен съюз.

Каня те да поканиш сърцето си в топлите страници на дневника си. Какво ти е необходимо:

  1.     Красива тетрадка
  2.     Молив или химикалка
  3.     15 минути всеки ден
  4.     Нежна музика

 

И започни да пишеш всичко, което ти е в главата, всяка мисъл, чувство, което усещаш, притесненията си и всички въпроси, които ти възникват. Ако усетиш, че ти е трудно, просто пиши, че ти е трудно и че не знаеш какво да напишеш.

Срещата със собствените ни чувства, нужди и мисли, понякога може да бъде малко плашеща, но ти продължавай упорито всеки ден и ще забележиш какво богатство има в твоя вътрешен свят и колко много нужда има от това да го забележиш и да си с него.

Бъди вдъхновяваща жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, любовен психолог. Тя събужда сърцата на жените за обич, помага им по пътя на свързването със себе си и другия,  за да привлекат и изберат подходящия за тях партньор и да изградят подхранващ съюз, в който да почитат автентичната си женска природа.

П.П  Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П Още полезни и топли насоки за връзката с другия може да чуеш на БЕЗПЛАТНАТА ми лекция „7 тайни за вдъхновяваща връзка“ на 13 януари (сряда), 19:30-21:30 на ул. Отец Паисий 53. Нужно е предварително записване на 0899990474 или на [email protected].