Изморена съм, краката ме наболяват, слънцето ме напича. Вече 3 часа се движим по неравната гръд на Рила планина. Отправили сме се към място, където може да видим всички седем Рилски езера. Пътят е труден за мен. На 2500 м надморска височина пейзажът е Лунен и изкачването няма край.

Не успяхме да стигнем до крайната точка, но изкачих със сетен дъх един връх, от където можех да се любувам на едно от езерата. В този момент се гордеех със себе си не само защото успях да зърна поне едно от езерата след 5 часа катерене, а защото осъзнах, че Рила планина не е моята планина. Много е сурова за мен.

Има моменти, в които разбираш, че имаш предпочитания, че душата ти се храни с точно определен вид храна и е нужно като зряла жена да знаеш от какво имаш нужда.

Понякога го разбираш, когато си се катерила 5 часа и те очакват поне 3 часа обратен път. Осъзнах, че обичам природата, но онази, меката, плавната, уютната. В която може да се движиш, без да изчерпаш кислорода от дробовете си, без да те болят колената вечер. Която гали очите ти с успокоението на зеленото.

Най-големият подарък, който всяка жена може да си направи е да познава вътрешната себе си в дълбочина. Да знае с какво се храни душата и в любовта и да бъде смела да го изразява, да го споделя на мъжа до себе си.

Пух, знаеш ли каква е разликата между „харесвам” и „обичам” ?!
- Не, Прасчо.. Не знам.. Кажи ми..
- Разликата е там, че ако „харесваш” едно цвете ще го откъснеш, но ако го „обичаш” ще го поливаш всеки ден!

Душата има нужда от поливане, има нужда от грижа, има нужда от храна. Честа грешка, която допускаме като жени, е че не знаем от каква храна имаме нужда. Смятам, че един от критериите на порастването, на това да наречем себе си мъдри жени е поемането по пътя на това да разберем, да си припомним, да се свържем с вътрешното хранилище в себе си и да се заявим, такива каквито сме. Розата се храни различно от Орхидеята.

Някои жени се хранят с галене, други с комплименти, трети с разходка в Рила. Знаеш ли няма, лоша или добра храна. Има подходяща за теб, има подходяща за мен. Обичането означава другия да познава тази храна и да избере да я дава, защото храната е живот.

Вярвам, че пътят не е да сме си самодостатъчни и самонахранващи се, а да се движим към среда и да избираме хора, които имат способността да обичат, да се вълнуват от нашата автентична природа и да ни поливат, за да цъфтим.

Нашата задача като мъдри жени е да си тръгнем, ако средата не ни захранва. Помни, че има суровата Рила планина заедно и с меката и топла Родопи планина. Твоята задача е първо да разбереш, коя ти храни душата и по-често да си даваш точно тази храна. Точка! Без заместители, консерванти и подобрители. 

Незрялата жена, жената-дете е тази, която се сърди, която обрича себе си на борба и полага усилия да превърне Рила планина в Родопи или да заблуди себе си, че всъщност е на мястото си, докато е останала без дъх. Незрялата жена е гладна жена, защото очаква другия да се погрижи за нея, постоянно, защото се задоволява с огризки или храна, която я пълни, но не я храни.

Днес избери да бъдеш мъдра жена и си направи списък с храната, която те храни в любовта. Помни го винаги! И имай куража да бъдеш с мъж, който да иска да те храни, сладко, неприлично, до степен да си оближеш пръстите и да светят очите ти.

 

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина 

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на Бъди Вдъхновяваща Жена

П.П Сподели на приятелки, за които те е грижа и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П Подари си една топла и нежна вечер, в която да се свържеш с женското в себе си. Добре дошла на БЕЗПЛАТНАТА ЛЕКЦИЯ „10 ТАЙНИ НА ВДЪХНОВЯВАЩАТА ЖЕНА”, 3 Септември, 19:30 – 21:30, ул. Отец Паисий 53. Нужно е предварително записване.

Да искам да бъда вдъхновяваща жена и да се запиша за безплатната лекция!