Всички експерти са съгласни, че буквите са от определящо значение за характера ни. Вече се запознахме с едно от тях - какъв е той в любовта според първата буква на името му ? Сега ще разгледаме как първата буква от името на дамата определя от какво се нуждае, за да изпита удовлетвореност във връзката си, както и кои са специфичните черти на характера й.

А - енергичност, нежност и агресия в едно. Склонни към работохолизъм, тези дами се нуждаят да са лидери във връзката си. Рутината ги подтиква към "изход встрани", затова се нуждаят от много емоции.
Съвет към мъжете: Заложете смело на изненадите, а понякога и на драмите.

Б - Дами, притежаващи изключителна предпазливост. Трудно влюбчиви, за тях е необходимо първо да се уверят в намеренията на мъжа и едва тогава го допускат близо до себе си. Щастие им носи спокойствието. Скандалите и виковете не са за тях.
Съвет към мъжете: Бъдете добре уравновесени и достатъчно надеждни.

В - Страстни, но с изключителен инстинкт, тези дами веднага разбират чувствата на мъжа. След раздялата много бързо си намират "утеха" и веднага забравят страданието. Много лесно се разочароват, а най-елементарната грешка може да ги отблъсне от вас. Силният, отговорен и сериозен мъж ги прави щастливи.
Съвет към мъжете: Бъдете предпазливи в действията си и покажете мъжко поведение в трудни ситуации, то определено много им допада.

Г - Изключително весели дами, радващи се на живота. В любовта не изискват пълно обвързване, но... искат мъжът непрекъснато да им доказва колко са невероятни за него.
Съвет към мъжете: Ако желаете да я направите щастлива, подходете към нея по-либерално и по-себеотдайно. Не си и помисляйте да я ограничите в свободата й, а колкото да я превърнете в послушна домакиня - просто забравете!

Д - Мили и романтични, тези дами много трудно преживяват разочарованията. Имат очаквания от своя партньор - пълна отдаденост, грижовност, любезност и кавалерство.
Съвет към мъжете: Постарайте се да спазите техните очаквания, защото в противен случай ще им причините болка.

Е - Дами, притежаващи изключителна упоритост и свободолюбие. Тяхната връзка задължително трябва да е ексцентрична с щипка авантюризъм. Скучният мъж би ги съсипал (ако изобщо му дадат достатъчно време).
Съвет към мъжете: Не ги заплашвайте с раздяла, защото ще ударите на камък - те изобщо не се страхуват от самотата.

Ж - Изключително сантиментални, топлите спомени са много важни за тях. Притежават искреност и лоялност, но изискват същото и от партньора. Държат много на доверието и уважението.
Съвет към мъжете: Ако ги предадете или излъжете, рискувате да не ви бъде простено.

З - Амбициозни, изпъкващи в тълпата момичета. Пълни с живот, те трудно се задържат в една връзка.
Съвет към мъжете: Ако искате да ги задържите, нещо ново трябва да се случва всеки ден. Така че постарайте се - екскурзии, излизания, подаръци...

И - Тези дами се чувстват добре както в скъп ресторант, така и под завивките на дивана с любимия. Истинско щастие им носят малките неща.
Съвет към мъжете: Дребните жестове за нея значат много повече отколкото някой скъп подарък.

Й - Често проявяват егоизъм. Но той се изразява в това да ги глезите и да се чувстват обожавани.
Съвет към мъжете: Искате усмивката й да грее като слънце - покажете й, че е най-ценното създание за вас.

К - Тези дами постоянно се съмняват дали истинската любов съществува, като същевременно не спират да я търсят. Затова на тях са им необходими милиони доказателства за любовта на мъжа. А имат ли някакви съмнения са склонни да се вкарат в някой фантастичен филм и да разрушат нервите на партньора си, та дори и връзката.
Съвет към мъжете: Търпение и непрекъсната демонстрация на любовта ви.

Л - Дамите, чието име започва с буквата Л, са изключително любвеобилни натури, но имат своя недостатък - склонност към зависимости: алкохол, цигари, хазарт и т. н. Крехки по природа, те се нуждаят от стабилна опора, но без да им се насажда чувство за вина.
Съвет към мъжете: Не спирайте да й напомняте колко е специална и способна.

М - Притежателки на очарователна усмивка и голямо топло сърце, тези дами имат големи надежди за любовта. Имат един недостатък - твърде често прибързват. Искат всичко да се случи едва ли не след първата среща. Което пък води до големи разочарования. Във връзките с тях трябва да се подхожда по-импулсивно и по-авантюристично.
Съвет към мъжете: Не се колебайте - правете серенади в 3 часа през нощта, пращайте й огромни букети в офиса, дори си позволете да извикате публично с пълно гърло колко много я обичате.

Н - Доста опърничави и със заядлив характер, тези дами притежават най-нежните души. На тях им трябва някой смел и борбен мъж, който може да преглътне обидата и да надникне по-навътре в душата им.
Съвет към мъжете: Вдъхвайте им мотивация и вяра.

О - Мечтателки по душа. За притежателката на първа буква О от голямо значение е любимият. Шумните компании и заведения не й допадат. Именно затова им трябва някой, който да си пада по семейния уют и обстановка.
Съвет към мъжете: Ако искате да задържите тази дама, най-добре заложете повече на откровените разговори.

П - Привлечени от "неподходящи мъже" - лоши момчета, обвързани мъже, шефове, тези момичета имат нужда от мистериозност и от "лов". Но не трябва да се прибързва към заключенията, защото това, че са привлечени, не означава, че на всяка цена ще действат.
Съвет към мъжете: Бъдете по-активни и същевременно недостъпни, защото ако усети, че сте й в кърпа вързан, ще изгуби интерес към вас.

Р - Склонни на повече компромиси, повече от всяка друга, са притежателките на буква Р. Но и тяхното търпение си има граници. Така че ако се стремите към надмощие или егото ви е твърде голямо, по-добре се откажете.
Съвет към мъжете: Не злоупотребявайте с добротата й.

С - Искрени, весели, сърдечни, с изключително развито чувство за естетичност, тези дами залагат на любовта повече от всяка друга. Обикновено са много красиви, а за пълно щастие им е необходимо само размяната на чувства. Понякога студените мъже ги привличат, но след това им носят само разочарование.
Съвет към мъжете: Не спирайте да изразявате любовта си.

Т - Притежателки на изключителен магнетизъм. Мъжете са постоянно около тях. Харесват флирта, а секса - обожават. Понякога проявяват търпение и наивност. Уверени са в уменията си, но това е абсолютно заслужено.
Съвет към мъжете: Покажете, че цените не само красотата й, но и интелекта й.

У - Спокойни и любвеобилни. На тях изобщо не им допадат агресията и скандала.
Съвет към мъжете: Показвайте по-често своята уравновесеност.

Ф - Избухливи, но същевременно мили като котета. Тези дами са кълбо от противоположности. За пълно щастие в любовта им е необходима драматична страст и променливи емоции.
Съвет към мъжете: Не си позволявайте да сте скучни и монотонни, защото бързо ще ги отегчите.

Х - С усет към правилните решения, тези дами си падат материалистки. От особено значение е партньорът им да е богат, а ако не е, то поне да е амбициозен.
Съвет към мъжете: Винаги демонстрирайте власт.

Ц - Носителките на буквата Ц се нуждаят от внимание, но не и натрапчивост, да й покажете, че е само ваша, но не и да ограничите свободата й.
Съвет към мъжете: Постарайте се да достигнете до златната среда във всяко едно отношение, защото в противен случай ще се срещнете с лошата страна на тази дама.

Ш - Тези дами сякаш не принадлежат на тази планета. Много рядко могат да се почувстват разбрани.
Съвет към мъжете: Дарявайте я с много обич!

Ю - Лесно влюбчива, тази дама се страхува от обвързване, поради неизменните промени и отговорности, които то носи със себе си.
Съвет към мъжете: Бъдете точен и не се страхувайте да демонстрирате чувствата си пред тази привидно хладна дама.

Я - Смели, дръзки, болезнено откровени, те са истински пожар в леглото. Съвет към мъжете: Не обръщайте съществено внимание на острия й език.