„Много си секси!“ е един от най-големите комплименти за всяка дама. Но задължително ли трябва да е красива, за да го чуе? Ще ви представим мнението на психолозите, специалисти по междуличностни отношения.

Преди представителките на женския пол бяха определяни като красиви и грозни и никой не е говорил за друго тяхно качество - сексапилът. Притежателките му привличат мъжките погледи и разпалват желанието само с появата си. Психолозите обясняват, че да си секси и да си хубава са две различни неща.


Комбинация от няколко елемента като женственост, темперамент, флиртуване, познаване езика на тялото, протичане на флуиди, пораждащи естественото половото привличане представлява определението за сексапил.

Анкета, направена сред мъжете, показва, че красавици, НЕпритежаващи сексапил, са приемани като студени и неодушевени. Силният пол е на мнение, че красотата определено не означава, че е равна на сексапил.

Нека анализираме какво представлява красивата и какво сексапилната дама в очите на мъжете:

Сексапилна, но не красива

Често срещано явление са дами, които не са притежателки на красотата, но пък са обект на сексуално желание от мъжете. В повечето случаи са не толкова красиви на вид, с неправилни черти или с нехармонично развити тела, но въпреки това будят горещи желания. Мъжете знаят, че магнетизмът на сексапилните дами идва отвътре, не отвън, докато дамите злобно изтрелват „Какво толкова ѝ харесват, та тя на нищо не прилича!“.

Красиви, но не сексапилни

Този тип дами умеят да привлекат вниманието, но не успяват да разпалят мъжете или пък да ги задържат за дълго и да се превърнат в специални за тях. Те разбира се имат някои секси елементи като къса пола, дълбоко деколте или високи токчета. Колкото и да флиртуват, обаче, нямат естествената вътрешна сексуална енергия, която с невероятна сила притегля противоположния пол.

Сексапилът е качество, което се създава и развива

И това твърдение като всички останали има поддръжници и противници. Това е така, защото някои са привлечени от фигурата, други от очите, трети от интелекта. Всички обаче са съгласни, че сексапилът трябва да се чете в очите, да говори с тялото, да се изразява с остроумието и най-главното - да Ви прави уверена в себе си дама, която знае какво иска и какво може. Най-силното оръжие, което кара мъжете наистина да падат в краката на една дама, са високата самооценка и убедеността, че наистина сте желана.

Какво привлича мъжете?



Колкото и банално да звучи, на първо място са съблазнителната походка, високите токчета, красивото бельо, увереният поглед. След тях непременно следват някои трикове - трябва да го накарате да усети, че можете да му се изплъзнете с лекота, че Ви е интересен, но далеч не е центъра на вселената Ви. Желанието да експериментирате в леглото и готовността за нови креватни игри също кара мъжете да са ви верни и захласнати по вас. А именно сексапилът е това, което Ви прави истинска дама в очите на любимия и буквално го кара да настръхва.

Какво отблъсква мъжете?

Психолозите казват – "дама, която не се харесва на себе си, няма да се хареса на никого". Липсата на грижа за собствената си личност и ниското самочувствие не будят желание за секс. Също така е погрешно мнението, че ако постоянно носите секси облекло, дръзко оглеждате всеки мъж, облизвате си предизвикателно устните, говорите за секс, бихте разпалили страстите на мъжете. Най-много да си спечелите секс за една нощ.

Какъв е изводът?

Облечете тайнствено затворена рокля, погледнете съблазнително и отговорете заинтригуващо, така няма да оставите никакъв шанс на своя избраник да се изплъзне от мрежите ви.

Красотата без сексапил е само елегантна опаковка. Сексапилът без красота е само неустоима привлекателност. Когато има красота и сексапил, това вече е истинската жена - мечтата на всеки мъж.