Забравете болкоуспокояващите – заместете ги с оргазъм! Жените, които се лекуват с оргазъм, намират облекчение от главоболие, генерализирана мускулна болка, стрес и дори мигрена.

Има много физически и умствени здравословни ползи от оргазма, които го превръщат в една от най-добре пазените тайни наоколо. Съществуват и различни видове многократни оргазми, които не са толкова известни.


Нещо повече за видовете оргазми:

Изследванията показват, че някои жени могат да имат умствени оргазми, при които не е необходима физическа стимулация. Това също доказва колко е важна връзката ум-тяло за сексуалните реакции при жените.

Един от най-големите митове за оргазма е, че той произхожда само от вагинален полов акт. Истината е, че оргазма при проникване е причинен от непряка клиторна стимулация, заради което и често само вагиналното проникване не предоставя достатъчно стимулация, за да предизвика оргазъм. Много жени трябва да имат директен клиторен контакт, за да достигнат до него.

Налице е и неуловимата G-точка, разположена на предната стена на влагалището, така че, когато я стимулирате, ще накарате една жена да се почувства много приятно. Съществуват специализирани рецептори, които са много чувствителни и реагират добре на докосването при проникване. Останалите видове оргазми включват маточната шийка, зърната и перинеума.

Мнозина вярват, че смесения оргазъм, който съдържа няколко сензорни входа, от няколко ерогенни зони, обикновено води до по-интензивно преживяване.

Какво да кажем за тези, които без значение колко често правят секс или колко усилено се опитват, не могат да достигнат до оргазъм с партньора?

Какво става, ако не можем да достигнем до оргазъм?

Трябва да си припомним, че оргазмът не е „нещо”, което някой ни дава. Той може да се превърне в сериозен проблем, ако една жена просто чака търпеливо да достигне до него, но така и не успее.

На второ място, не забравяйте, че сексуалното удоволствие наистина произлиза както от ума, така и от тялото. За да се научите да достигане до оргазъм, трябва добре да познавате анатомията и физиологията си и разбира се, да вярвате на партньора си достатъчно, за да го оставите да „действа”. Оргазмът е удоволствие и всяка жена трябва да поеме отговорността за собствения си оргазъм.

Не забравяйте, че има моменти, в които при достигането до оргазъм могат да възникват проблеми. Най-напред се опитайте да разберете, къде и защо е прекъсната връзката ум-тяло. Ако не успеете, е хубаво да се потърси помощ, тъй като има състояния, при които е наложително да се приложи лечение.

Долната линия

Знаем, че не е необходимо оргазмът да се постига само чрез „умствен” секс. Чрезсамостоятелна стимулация, жените също могат да имат силни сексуални преживявания. Удоволствие, което се ангажира от ума, тялото и емоциите, води до състояние на оргазъм, което е доста по-силно от състоянието на еуфория, например. 

Оргазмът е свързан с освобождаване на мощни хормони, които стимулират както свързването с партньора, така и мотивацията за социална ангажираност. Така или иначе, това е ситуация, от която всички печелят...

Запомнете, че едно подробно и честно описание на вашите чувства, може да открие много възможности за вас и вашия партньор!