Както хората, така и животните имат своите характерни особености и качества. Чудили ли сте се някога кое е животното, чиито качества притежавате вие и защо? С тази статия, екипът на Dama.bg ще ви покаже лесен начин да определите качествата на кое животно притежавате според вашата зодия. 

Водолей /21.01 – 19.02/
Ако сте зодия водолей, то значи вие сте жерав. Носители сте на огромна мъдрост или поне имате потенциал да станете. Природата ви е наградила с остър ум и нюх към красивото. Амбициозни и здраво стъпили на земята, жеравите са способни да вършат велики дела. Те избягват лицемерието и си допадат с Пчела и Лебед. 

Риби /20.02 – 20.03/
Или с други думи… тюлен. Както и да ви звучи, „тюлените” са много възприемчиви и кадърни хора. Те са добри приятели, находчиви са и умеят да се адаптират лесно. Имат добра интуиция. Мечтатели и романтици, те са наистина благородни хора, създадени за смели начинания. Добре се разбират с Видра и Гъска.

Овен /21.03 – 20.04/
Мечка. Мечките са смели, инатливи и приключенски настроени с хъс за победи. Вярват и са готови да дадат всичко за победата. Понякога дори могат да станат агресивни. Стига обаче да спечелиш доверието и уважението им, са много всеотдайни. Те са решителни и прями. Най-добре се разбират с Котка и Сова.

Телец /21.04 – 21.05/
Змия. Змиите са изобретателни, с голямо въображение и изключително лесно се нагаждат според ситуациите. За тях на първо място винаги е семейството. Това са уравновесени и земни хора с голям потенциал за лечители и дейности, свързани с магичното. Добре се разбират с Лебед и Елен.

Близнаци /22.05 – 21.06/
Пчелите са родени през този период. Тези хора са идейни и обаятелни. Работливи и находчиви, те се справят с всяко предизвикателство със замах. Имат развито шесто чувство и са много общителни. Не търпят предателства и лицемерия, но се привързват лесно към хората. Разбират се с Жерав и Лебед. 

Рак /22.06 – 23.07/
Видра. Видрата има силна интуиция. Разпознава фалша лесно и лесно намира общ език с всеки човек. Видрата е отзивчива и винаги готова да помогне. Освен това обича да пътешества и да открива нови неща. Много добър партньор в любовта. Допада си с Гъска и Тюлен.

Лъв /24.07 – 23.08/
Ето ги и котките. Котките са лоялни и предани към най-близките си. Загадъчни хора, които трудно се доверяват на когото и да било. Котките са упорити и устремени към целта. Постигат много с малко усилия. Свободолюбиви и не се подчиняват никому. Котките се разбират с Мечка и Сова. 

Дева /24. 08 – 23.09/
Лебед. Те са изключително отзивчиви, чувствителни и състрадателни. Нежни са и са добри души. Щастливи са, когато дават и получават любов, без любовта светът им не е пълноценен. Раздават се, искрени и грижовни. Добре си разбират с Жерав и Пчела. 

Везни /24.09 – 23.10/
Гъската е родена в периода на везните. Тя е остроумна и с голямо въображение. Творческа натура е и има страхотно чувство за хумор. Обича да прави изненади и да радва околните. Гъската е артистична натура и добър лъжец, когато се наложи. Има голям умствен потенциал и развито чувство за чест и справедливост. Пасва си с Тюлен и Видра. 

Скорпион /24.10 – 22.11/
Сова. Спокойна и с мощен интелект, совата може да излиза от всякакви ситуации без особено затруднение. Умее да привлича вниманието, но по-скоро се наслаждава на самотата. Трудно може да ги накарате да променят решението си. Совите са властни и непокорно. Добре се разбират с Котка и Мечка. 

Стрелец /23.11 – 21.12/
Гарван е животинското му име! Стреми се към победа. Продуктивен и с остър ум, гарванът може да постигне всяка цел, която си постави. Търсач на усещания. Разбира се с Тюлен и Гъска. 

Козирог /22.12 – 20.01/
Еленът на зодиите. Елените са честни и обичат свободата си. Гордостта им е отличителна черта. Винаги се стремят към независимост. Пътешественици, които знаят как да привлекат внимание към себе си. Еленът се разбира добре с Лебед и Змия. 

Следете редовно Dama.bg тук или във Фейсбук страницата ни, за да не пропускате друга интересна информация, свързана със зодиакалните знаци. Мили дами, за да бъдем в хармония със себе си трябва да бъдем в хармония с природата и света около нас!