Камерън Диас е родена на 30 август, 1972 г. Първоначално работи като модел. Почти случайно попада в киното и това променя завинаги съдбата й. Големият успех за нея идва с участието й във филма „Маската”. Следват продукции като „Сватбата на най-добрия ми приятел”, „Ангелите на Чарли”, „Ваканцията”, „Другата жена” и др. Има четири номинации за Златен глобус. Печели и награда на филмовите критици в Ню Йорк за лентата „Аз, тази Мери!”. 

През 2013 г. Камерън Диас е обявена за най-добре платената актриса над 40. През 2015 г. е изчислено, че приходите от всичките й филми, в световен мащаб, надхвърлят 7 милиарда долара! В началото на тази година Камерън се омъжи за музиканта Бенджи Мадън

Неотдавна Камерън написа "Тhe Body Book" ("Книгата на тялото) в сътрудничество с писателката Сандра Барк. В нея актрисата споделя своята визия за това как да бъдем по-щастливи, по-здрави, започвайки от клетъчното ниво и предвижвайки се нагоре по веригата. Книгата оглави класацията за бестселъри на "Ню Йорк Таймс".

Чаровната блондинка признава, че е луда по пържените картофки така, както някои хора са луди по шоколада. Всеки ден, в който не трябва да се гримира, за нея е прекрасен! И никога не носи сутиен. Но не защото иска да провокира, а защото в сърцето си е „мъжкарана”. И е абсолютно категорична, че: „Единственият човек, с когото имаш право да се подиграваш, си самият ти!”.

Камерън практикува трансцедентална медитация и споделя” „Да си усвоил тези умения, да знаеш как да влезеш в най-дълбоките части на душата си и да презаредиш вътрешните си батерии, ето това е невероятно! Вълшебно! Това ме кара да се чувствам толкова силна! Толкова уверена и спокойна! Просто защото знам, че това си е само мое...”

Ето какво още споделя една от най-атрактивните жени на планетата:

1. Съжаленията на човек винаги са свързани не с това, което е направил, а с това, което не е направил. Затова аз се възползвам от всяка възможност, която животът ми дава.

2. Бих целунала жаба, дори и да не ми обещава, че ще се превърне в красив принц. Просто обичам жабите!

3. Аз съм като всяка друга жена – имам гардероб, пълен с дрехи, но никога нямам какво да облека. Затова нося дънки.

4. Каквото и да правиш, с каквото и да се занимаваш, трябва да влагаш всичко от себе си. Истината е, че през последните десет години работих здравата и трудът ми беше възнаграден. Положените усилия винаги ти се отплащат. Това не е клише.

5. Това, което ние, жените, трябва да направим, е да спрем да мислим за нещата, които нямаме и да заобичаме това, което имаме.

6. Вярвам, че когато се влюбиш, трябва да дадеш изцяло сърцето си на своя партньор. Всъщност, няма нищо лошо да си непоправим романтик, нали? Понякога може да е малко опасно, но те кара да се чувстваш жив.

7. Трябва да намериш някой, който се намира там, където се намираш и ти. Напасването в подходящия момент е всичко. Ако си във връзка, в която искаш нещо, което мъжът до теб не иска, нищо няма да се получи. Никога няма да успееш да го накараш да дойде там, където си ти. Всеки има право да извърви своя път, по начина по който е най-добре за самия него. Помни: няма значение на колко си години – трябва да намериш мъж, с когото искате едни и същи неща. Само тогава връзката ще проработи. И отново казвам: няма никакво значение на колко години сте ти и той. Значение има само къде се намирате...

8. Не трябва да губиш времето и енергията в мисли за това какво е било и какво е можело да бъде. Връзките започват и свършват. Но ние оставаме живи!

9. По някаква причина започваме връзки, в които очакваме, че мъжът ще разбира всяка част от нас и ще предусеща всяко наше желание. Мисля, че точно затова всичко се проваля.

10. Жените понякога имаме способността да си избираме един и същи мъж отново и отново – мъжете, с които излизаме, може и да изглеждат различно, но дълбоко в себе си са едни и същи. И проблемът за това не е в тях. Проблемът е в нас.

11. В мен има нещо, което ме влече към примитивното. Нещо в стил: „Метни ме на рамото си. Ти мъж. Аз жена.” И обичам физическия контакт. Обичам да ме прегръщат. Непрекъснато. Другото просто не е опция за мен.

12. Човек може да има много сродни души. Не е задължително да е само една. И не е задължително това е твоята половинка. Аз имам много сродни души сред моите приятели!

13. Не знаеш какво е да купонясваш, докато не си купонясвал на изгрев слънце в компанията на будистки монаси и при пълно мълчание.

14. Важно е да си активен в каузи, които са важни за теб. Така променяме света.

15. Днес жените могат да правят толкова много неща. Във всякакъв смисъл на думата. Вижте интелектуалните постижения на жените. Физическите. Постиженията в кариерата. И във връзките. Всички тези знайни и незнайни жени ме карат да се гордея, че аз самата съм жена!

16. Актьорската игра е нещо различно за всеки актьор. Ако забелязвате, че някой става все по-добър с всяка своя следваща роля, това значи, че е започнал да разбира по-добре себе си.

17. Искам да правя това, което ми харесва, без значение дали и колко ми плащат за това. Другото няма смисъл. А и така животът е много по-хубав!

18. Обичам да се смея с мъжа до мен. Обичам това непринудено общуване, когато сексуалното не е на преден план. За мен да флиртувам значи да се надсмивам над себе си, да се разтварям и да бъда наистина непретенциозна.

19. Едно от най-големите изпитания за мен са тълпите. Трябва да ходя с наведена глава и да отбягвам погледите на хората. А така ми се иска да вдигна очи и да започна да се усмихвам на всички!

20. Ако искате да ме измъчвате, затворете ме в една стая, вържете ме на стол и ми пуснете Марая Кери.

21. Огромен фен съм на Джулия Робъртс. Какво щеше да представлява светът на жените без нея?

22. В днешно време всичко е риск. И в кариерата, и в личен план. Просто трябва да се научиш да живееш с това.

23. Истинската любов те намира. Това е съдба! Там някъде има някой, който е точно за теб. Някой, който е писано да те обича и когото е писано ти да обичаш. Просто мисля, че голямата грешка в разбиранията, които ни налага нашето общество е, че трябва да срещнеш този човек до 30-тата си годишнина и че малко след това вече трябва да сте женени и да имате деца. И ако дотогава не се случи, значи никога няма да го срещнеш. Трябва да променим това мислене. Като първо започнем със себе си...

24.  Аз просто живея. Не си мисля какво трябва или не трябва да правя в живота си! Просто живея!

За финал ще споделя с вас откъс от едно вдъхновяващо видео на Камерън Диас, което преди няколко дни излезе в мрежата. То е част от филма "Human” (“Човек”) на Ян Артъс-Бертанд. В него знаменитости използват гласа си, за да вдъхновят хората и да споделят своите виждания за това какво наистина си струва. Целта на проекта е да покаже, че и известните личности са хора като нас, че и те, също като нас, търсят щастието, че и те, също като нас, имат своите моменти на неувереност и слабости. 

 

"Когато хората кажат: „Искам да бъда като теб, да бъда актьор. Искам да изглеждам като теб.”, въпросът, който винаги им задавам, е: „Защо?”. Защо наистина? Хората, особено в Америка, смятат, че ако си известен, си успешен. И щастлив. Това не е така. Да бъда известна, е моята работа. Когато съм у дома, със семейството и приятелите ми, аз не съм известна. Аз съм себе си. Аз съм Камерън. Славата не ме определя. Ако търсиш славата, за да определиш себе си, никога няма да бъдеш щастлив. И винаги ще търсиш щастието. Никога няма да го откриеш в славата. Така че, за мен най-важното е автентичността, устремът. Защо искаш да правиш това, което правиш? Каквото и да е то. Усещането за пълноценност идва вътре от теб, когато си верен на себе си. А не като преследваш славата."