Обичате ли кашкавал? Ще ви предложим една рецепта за вкусна кашкавалена супа, която става лесно, бързо и е много вкусна.

Нужните продукти са налични почти във всеки хладилник, така че вижте списъка и смело започнете приготвянето на този вкусен експеримент.

Необходими продукти:

  • 150 грама настърган кашкавал
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 2 глави лук
  • 50 грама краве сирене
  • 1 с. л. горчица
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 3 кубчета пилешки бульон
  • 2 с. л. нишесте - царевично или пшеничено

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и го задушете в тенджера с капак заедно с разтопеното масло. След като омекне, добавете горчицата и разбъркайте. Овкусете с червения пипер и отново разбъркайте добре. Разтворете кубчетата бульон във вода и изсипете в тенджерата с лука. Оставете да ври около 5 -10 минути. След което започнете да добавяте настъргания кашкавал, като бъркате непрекъснато, докато напълно се разтопи. Разбийте нишестето с млякото в отделна купа, след което започнете бавно да изсипвате сместа на тънка струя в супата. Оставете да поври още 2-3 минути, като не спирате да бъркате. За финал може да поръсите с крутони, с малко настърган кашкавал, магданоз и черен пипер.