Менструалните болки засягат по-голямата част от жените, особено по-младите, които често страдат от силна болка в коремната област, понякога придружена от главоболие и неразположение във вагиналната област. Време е да спрете да се боите от петте дни, в които болката е неотлъчно до вас и да се опитате да промените нещата, ние ще ви покажем как.
 
Приложете електрическа възглавничка в долната част на корема 
Възможно е топлината да ви отърве от непоносимата болка. Не забравяйте да изключите електрическата възглавничка преди да заспите!
 
Правете леки кръгови масажи около долната част на корема
Бъдете внимателни и не натискайте, за да не се усили болката. От край време масажът не се използва само за удоволствие, но и като лечебно средство. 



Не пийте горещи течности
Време е да атакувате болката отвътре! А защо да не го направите по един вкусен начин? Избягвайте горещото кафе! Защо не портокалов сок или лимонада? Нещо полезно, наситено с витамини.
 
Яжте малко, но често
Старайте се менюто ви да бъде полезно и здравословно! Болката не е причина да спрете да се храните! Правете го с продукти, богати на въглехидрати като пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Избягвайте храни с ниско съдържание на сол, захар, както и алкохола, и кофеина.   

 
Дръжте краката си вдигнати, докато сте в легнало положение или легнете на една страна със свити колене
Когато болката стане непоносима, това е един ефикасен начин да я спрете!
 
Вземете топла вана или душ
Топлината винаги е от полза, щом стане дума за менструални болки.