Е, мъже, ето ви един лесен начин, с който ще разберете много бързо каква е жената, с която току-що сте се запознали, приятелката, към която отдавна имате чувства или просто случайната красавица, привлякла вниманието ви.

Според британско проучване, в зависимост от това как се гримира една дама, може да се разкрият особеностите на нейните психика и характер. Е, май е време жените да се замислим правилно ли ползваме любимите атрибути и дали те наистина показват това, което сме всъщност.

Изследването гласи, че жените, които не залагат на грим в ежедневието си и понякога си позволяват да излизат и без него, имат най-здравата и непоклатима психика. Те не страдат от комплекси, силни са, имат нужното самочувствие, за да се чувстват добре в кожата си. Имат високи критерии към хората, с които се събират.

Дамите, за които е недопустимо да излязат без грим, пък, са доста несигурни и лабилни. Един от най-големите им страхове е този от отхвърляне, затова и винаги се стремят да изглеждат на ниво.

Ако забележите момиче, което обръща най-много внимание на очите си, когато се гримира, то тя е доста темпераментна. Нейното скрито оръжие е погледът, който очарова мъжете, примамва ги, но и държи притежателката си на дистанция от тях.

Жена, която подчертавт устните си и залага силно на ружа, е хлътнала по свой приятел. Мислите и впечатленията, които предизвиква у него, са най-важното, защото това, може би, е перфектния избор за нея - половинката, сродната душа, която всеки от нас търси.

Доста важен акцент, който изразява същността на една жена, е нейният лак за нокти. Ако той е светлорозов или безцветен, значи си имате работа с романтична мечтателка. Ако, пък, е по-ярък и наситен, то дамата ви е с доста силен темперамент. Черното остава цвета на бунтарките с горещ характер и променлив нрав.