„Вярвам в астрологията така, както вярвам в генетиката“ – Куинси Джоунс, музикален продуцент

И така, днес ще си говорим за зодиите и любовта. Как всеки от знаците в зодиака реагира на стрелите на Амур, как подхожда към връзките, какво търси и какво иска. И нека бъде Любовта!

Овен

Първи в зодиака, Овенът е свикнал да е водещ. Такъв е и във връзката. Склонен е да налага своите правила и не харесва думата „компромиси“. Особено ако трябва да ги прави той. Не обича и да му предявяват изисквания. Макар че самият той е свикнал да изисква. Затова, запасете се с търпение, ако сте във връзка с представител на тази зодия. Няма да ви е леко. Но няма и да ви е скучно!

И в любовта, както и във всичко друго, Овенът е изтъкан от страст и изпълнен с енергия. Импулсивен и нетърпелив е. Иска всичко да се случи на момента. И то точно по начина, по който си го представя. Истински огнен знак, той целият гори. Емоциите му се движат между двата края на скалата – в един момент може да избухне без причина, а в следващия - да ви се кълне във вечна любов. Често, когато е ядосан, казва тежки думи, от които боли. Опитайте се да не ги приемате лично – не са такива. Овенът просто е безкрайно импулсивен. И именно това го прави различен, специален и истински.

Овенът е много сексуален и буквално има нужда от непрекъснат физически контакт. Освен това обича да впечатлява с големи жестове. Харесва му да вижда ефекта от тях. Харесва му да се оглежда в очите на своя избраник. Но преди всичко истината е, че големите жестове просто му отиват!

Представителите на тази зодия притежават силна харизма, която се дължи на факта, че са авантюристи по душа, живеят за момента и обичат да грабят от живота с пълни шепи.

Телец

 

Като земен знак, Телецът е здраво стъпил на земята. Преди да отдаде сърцето си, той ще поиска да убеди самия себе си, че изборът му е правилен. И окончателен. В този смисъл, Телецът е изключително моногамен. Той е готов да посвети живота си на човека до себе си. И ще го направи. За него връзката не е просто да се движите заедно в една посока. Връзката е отдаване, сливане, посвещаване. Обричане. До края.

В леглото представителите на тази зодия са изключително чувствени и чувстващи. За тях сексът е изживяване не за телата, а за душата. Те не вярват, че с времето сексуалното желание между двата души, които са свързани, намалява. Напротив. Убедени са, че колкото повече си заедно с един човек, колкото по-добре се опознавате, толкова по-вълнуващи ще са преживяванията ви в леглото.

Телецът е просто идеалната половинка. Внимавайте обаче да не предизвикате гнева му. Ще го запомните! Едно от нещата, които най-много го дразнят, е да му давате поводи за ревност. Дори да са невинни. Телецът поставя човека до себе си преди всички останали (без значение дали става дума за приятели, колеги, роднини) и очаква същото в замяна.

Това, че се намира под влиянието на Венера, обяснява до голяма степен отношението му към любовта. За него тя е смисъл на живота. Тя е самият живот. Представителите на тази зодия са грижовни, нежни, обгрижващи. Разбиращи и подкрепящи. Изслушващи. Помагащи. Те имат способността да предусещат желанията на другия и правят всичко възможно, за да ги задоволят. Искат половинката им да се чувства комфортно. Защото това търсят и самите те. Търсят истински партньор. За цял живот.

Близнаци

Близнаци са пълни с изненади. С тях винаги е забавно и интересно. Това обяснява и защо феновете им са толкова много. Така че, ако смятате да имате връзка с представител на този знак, подгответе се да го „делите“ с други хора. Не буквално, разбира се. Близнаците не са от хората, които лесно изневеряват. Но обичат да флиртуват. Харесва им да бъдат харесвани. Една невероятна жена веднъж ми каза: „Това, че съм на диета, не значи, че не мога да разгледам менюто“. Тази максима важи с пълна сила за Близнаците. Оставете ги да изплакнат очите си. Все пак, по-важно е, че вие вечер заспивате в ръцете им.

Близнаците рядко говорят за чувствата си. Свикнали са да ги показват. Дори когато са лудо влюбени, трудно изричат думите „Обичам те“. Когато ги чуват, често се чувстват неловко. Може би именно защото знаят, че се другият очаква и иска да чуе същото в замяна. А те просто не се чувстват комфортно, когато с думите трябва да разкрият душата си. Това е причината често да ги обвиняват в студенокръвие и липса на чувствителност. Не е така. Близнаците просто не вярват в силата на словото, а в тази на жестовете, на погледите, на докосването,... на самото присъствие. Колкото повече ги притискате да изрекат думите, които жадувате да чуете, толкова по-малък е шансът да го направят. Не че са упорити. Просто така действат защитните механизми на сърцето им. Дайте им пространство. Покажете им, че приемате тези техни особености. Покажете им, че ги обичате с всичките им странности. И един ден, когато най-малко очаквате, думите ще се излеят сами от устата им. А в ръката си ще видите, че държите ключа от сърцето им.

Рак

Раците са безкрайно романтични натури. Те вярват в безрезервната любов. Във вечната любов. Когато са влюбени, поставят другия на пиадестал. За тях няма нищо по-важно от партньора им. Посвещават му се изцяло и често пренебрегват себе си. Във връзката, когато има проблем, винаги търсят вината първо в тях самите. И обикновено я намират. Просто защото им е по-лесно да открият недостатъци в себе си, отколкото в човека, когото са допуснали в сърцето си.

Раците притежават силно развита интуиция. Те веднага усещат, когато нещо с партньора им не е наред, и ще преобърнат света, ако е нужно, за да се погрижат за него. Умеят да се поставят на мястото на другия и да се съобразяват с чувствата и нуждите му.

Моногамни са по природа. Ако усетят, че „залитат“ по някой друг, ще направят всичко възможно, за да избегнат опасността – ще преустановят контактите си с човека, ако е нужно, ще изтрият телефона му, може дори да блокират номера му...

Чувствителността на Раците и това, че, без да се замислят, откриват напълно сърцето си, ги прави много раними. Човекът срещу тях лесно може да ги огорчи с думите или постъпките си. Или с липсата на такива. И без да разбере. Раците таят болката в себе си. Те никога няма да отправят обвинения, дори ако имат пълното основание за това. Предпочитат да замълчат и да скрият огорчението дълбоко в душата си. Може да го видите най-ясно в очите им. Кога за последно се огледахте в тях?...

Лъв

Лъвът е господар. И има нужда да бъде третиран като такъв. Има нужда да бъде ухажван, обожаван, почти боготворен. Което не е трудно, благодарение на харизмата, която притежава. Лъвът е водач. В живота и във връзките си. Характерът му е силен, а волята му - пословична. Той знае какво точно иска. И не иска нищо половинчато. За него важи максимата „Или всичко, или нищо“. Когато е във връзка, той иска истинско обвързване. И иска целият свят да разбере за това.

Лъвът държи на свободата си, но, щом веднъж ви даде сърцето си, може да разчитате, че ще е до вас винаги и във всичко. Грижовен и закрилящ, той иска стабилност и сигурност. Дълбоко вярва в семейните ценности. Би се изправил срещу целия свят, за да защити любимите си.

За представителите на тази зодия искреността е задължително условия за успеха на връзката. Те не вярват в „благородната лъжа“, нито в полуистините. Не вярват в „минаването между капките“. Свикнали са да носят отговорност за думите и делата си и очакват същото и от човека срещу себе си. Това ги прави ценни партньори. И приятели. Всъщност, това ги прави ценни учители...

Лъвът мрази да бъде пренебрегван. Мрази да го поставят на заден план. Самият той никога няма да накара партньора си да се почувства така. Не би признал ревността си, но, да, ревнува. Просто изпитва необходимост да се чувства единствен. И напълно го заслужава, нали?

Дева

Девите са пословични с умението си да следват своите приоритети. Те се опитват максимално да подредят живота си. Без значение дали говорим за кариера, или за семейство. Девите не обичат усложненията и промените. Привличат ги редът и спокойствието. Те са практични, логични, прагматични. Такива са и във връзките си. Вярват, че къща се гради върху здрави основи и че същото важи и за семейството. Знаят, че е важно и двамата да искат да създадат стабилна и устойчива връзка. Всъщност, не само да го искат, но и да са способни на това. Затова преценяват добре човека срещу себе си – какви са приоритетите му, каква са разбиранията му, какъв е мирогледът му. Как живее, как се забавлява, в какво вярва... Не бързат да се обвържат и не биха направили компромиси с принципите си. Списъкът им с критерии е дълъг и ако другият не отговори поне на 2/3 от него, няма шансове да спечели благоволението им. Когато това се случи обаче, Девите спират с търсенето. И с пресмятането. От самото начало те с нагласата, че изборът им ще е окончателен и за тях е точно такъв. Щом веднъж изберат човека до себе си, те вече не си задават въпроси. Не поставят качествата му под съмнение. И се отдават изцяло. За да градят здравите устои на своето бъдеще. На общото бъдеще.

За Девите връзката им с любимия е свещена. И лична. Неподлежаща на коментари и обсъждане. Няма да ги чуете да споделят с приятелите си проблемите „от кухнята“ на семейния живот. Девите вярват, че това, което е между двама души, трябва да си остане само между тези двама души. Колко ли връзки щяха да са спасени, ако повече от нас мислеха по този начин...

Везни

Везните са един от най-романтичните знаци в зодиака. Те обичат самата мисъл да обичат. Обичат да имат до себе си човек, когото да обгрижват и когото да изненадват с красиви жестове. Наистина знаят как да се раздават. Везните не пестят време и средства, за да покажат на любимия колко е важен за тях. Вродената им галантност ги прави прекрасни партньори. Готови са да свалят звездите за другия и наистина биха го направили, ако знаеха как.

Представителите на тази зодия притежават магнетичен чар и завидна способност да привличат позитивна енергия около себе си. Затова и всички ги харесват. Така че, ако половинката ви е Везни, настройте се, че често ще бъде ухажвана. Но не се тревожете – когато Везните са с някого, те наистина са с него.

Споделените моменти с любимия са безценни за Везните. И го показват с всяка клетка на тялото си. За тях няма значение дали просто сте седнали пред телевизора, за да гледате любим филм или сте на планирана отдавна почивка до мечтана дестинация. Везните просто се разтопяват от удоволствие и наслада. За тях всеки миг, преживян заедно с човека, когото обичат, е неповторим.

Във взаимоотношенията си Везните не обичат напрежението и излишните драми. Не обичат да се тормозят с излишни въпроси. За тях нещата или се случват, или не. Любовта или я има, или не. Или искаш да си в тази връзка, или не. Везните просто обичат да се наслаждават на живота, а не да го усложняват. Струва си да вземем пример от тях, нали?

Скорпион

Скорпионът е истински чаровник. И като такъв по петите го следват тълпи от обожатели. Но това не го впечатлява особено. Вероятно защото го приема за даденост и смята, че му се полага. Но и кой би могъл да го обори?! Скорпионът е харизматичен и магнетичен. И винаги безкрайно интересен. Сексапилът струи от всяка фибра на тялото му, а ако се вгледате по-добре в очите му, ще видите огъня, който гори в тях. Само внимавайте да не се опарите!

Връзката със Скорпион обещава да е изпълнена с бурна страст и ежедневни приключения. Но... представителите на този зодиакален знак не се дават лесно. И не се страхуват да чакат. Колкото е нужно. Скорпионът знае, че ще усети, когато застане лице в лице със своята половинка. Разчита на своята силна интуиция и способността си бързо да преценява хората. Така че, Скорпионът не бърза. Вярва, че всичко се слува, когато трябва да се случи. Е, разбира се, междувременно може малко да се позабавлява...

Скорпионът твърди, че не си пада по романтичните жестове. Но не се оставяйте да ви заблуди – и той иска да бъде ухажван и обгрижван. Просто го иска по неговия си начин. А това значи другият да е внимавал какво точно харесва, какво обича, какво му доставя удоволствие...

Скорпионът е болезнено откровен. Той ще си каже в прав текст какво го дразни, какво не го удовлетворява, какво би искал да се промени. Така че, връзката с тази зодия винаги играе опасност от някое случайно или не толкова случайно „убождане“. Но какъв би бил животът, ако ги нямаше тръпката и опасността, нали?

Стрелец

Стрелецът е един от най-комплицираните знаци в зодиака. Истински войн по душа, той обича лова. Обича завоеванията. Но най-много от всичко обича свободата си. Изключително сексуален, винаги готов за флирт и приемащ краткотрайните забежки за нещо нормално, той, в същото време, може да е и абсолютно отдаден на един човек, може да е абсолютно моногамен. Въпросът е дали ще признае пред себе си, че е готов да се обвърже. Не се опитвайте да го принудите. Сълзите няма да помогнат, молбите – също. Просто в един момент вашият Стрелец ще реши, че не може без вас. Евентуално. Ако не се случи, просто приеме, че това е бил още един житейски урок, който е трябвало да научите, и продължете напред. Няма смисъл да се борите с вятърни мелници. Няма смисъл да си удряте главата в стената. "Насила хубост не става", са казали хората. И са напълно прави! Особено когато се отнася до желанието на Стрелците да се обвържат.

Представителите на тази зодия знаят как да ухажват. Знаят как да ви накарат да се почувствате единствени и най-красиви, най-интересни, най-умни. Очите им са като езерото, в което се оглеждал Нарцис – ще се влюбите в отражението си, което ще видите в тях. Но няма да сте единствените. Обикновено Стрелците се държат по този начин почти с всеки – без значение дали имат някакви намерения към него, или не. Не им се сърдете. Правят го несъзнателно. Без да се опитват да докажат нищо. Просто обичат да карат другия да чувства добре в кожата си.

Когато обаче Стрелецът се влюби, нищо не може да отклони вниманието му от неговата половинка. Войнът сам предава оръжието си и се покорява. На любовта. И на любимия.

Козирог

Представителите на тази зодия са изтъкани от противоречия. Известни са със своята практичност и разсъдливост. Склонни са да анализират до безкрай, както себе си, така и човека срещу тях. Трудно ще им завъртите главата. „В един цирк играем, номерата си знаем“ е любимата им сентенция. В същото време могат да се влюбят безпаметно от пръв поглед и да зарежат целия си досегашен живот и всичките си планове, за да гонят любовта. Просто решават, че се е появил Човекът и нищо друго вече няма значение.

А какъв трябва да е този „Човек“, за да запали така страстта на Козирозите? Нищо по-малко от перфектен. Трябва да е интелигентен, забавен, амбициозен, интересен... Май пропуснахме да изброим специфични физически качества?! Това е така, защото Козирозите наистина се влюбват в душата. За тях любовта е най-вече духовно сливане. Физическото идва след това. Ето защо, когато Козирозите допуснат някого в сърцето си, той остава там завинаги. В някое скришно местенце, в което Козирогът ще се връща, когато чуе някоя позната песен или прочете забравен стих. Затова не обичат да ги разпитват за миналото им. Не обичат да чуват въпроси за предишните си връзки. Знаят, че човекът срещу тях иска да чуе, че любовта му може да изтрие миналото, но истината е, че не може. Просто защото Козирозите са устроени така. Душевността им е богата. Сърцето им е голямо. Не се сърдете, че в гърдите им има едно малко местенце за миналото. Защото точно това минало е създало човека, в когото сте се влюбили...

Във връзките си този зодиакален знак не е от най-разговорливите. Когато е огорчен, Козирогът смята, че е излишно „да се обяснява“. Просто защото е убеден, че любовта е въпрос на усещане. Убеден е, че ако човекът срещу него е правилният човек, няма нужда да говори. Ако не е, тогава няма смисъл да говори. И все пак, Козирози, не разчитайте само на „телепатията“. Понякога една дума може да свърши повече работа от десет жеста...

Водолей

Това е може би най-независимият от всички зодиакални знаци. Той е свикнал да се справя сам и не се притеснява, ако дълго време не е част от двойка. Не вижда особен смисъл в това „аз“ да стане „ние“. Водолеят вярва, че дори и във връзка, всеки трябва да запази свободата и индивидуалността си. Той не ограничава човека до себе си и не иска да бъде ограничаван. Но тук не става дума за сексуална свобода. Става въпрос за чисто човешка свобода – свобода да прави нещата, които обича да прави, да посещава местата, които обича да посещава, да бъде с хората, с които обича да бъде. Свободата да изживява всеки миг така, както му харесва. Истина е, че този зодиакален знак не е особено склонен да промени начина си на живот. Но ако помежду ви пламне искра, с готовност ще ви направи част от него. Ето защо за Водолея е изключително важно да бъде с човек, с когото има общи интереси, общи възгледи, общ мироглед. Така пътищата на двамата ще могат да вървят успоредно, да се пресичат, да се припокриват, без да се налага единият да напуска своя път, за да върви редом с другия.

Водолеят просто няма нужда от друг човек, за да се чувства пълноценен. Той иска връзка,в която всеки да НАДгражда себе си. А не да разчита на другия, за да ИЗгради себе си. Водолеят всъщност е много мъдър, не мислите ли?

В секса тази философия на Водолея се проявява може би най-силно. Той е свикнал да изследва сексуалността си, открит е за желанията си и насърчава към същото и партньора си. Водолеят вярва, че срещата на двама души обогатява и че това с пълна сила важи и за отношенията в леглото.

Риби

Рибите са гледат на света с гладните за впечатления очи на дете. Бързо разкриват душата си и изцяло се потапят в емоцията. Те са доверчиви и открити, но това ги прави прекалено раними. Лесно отварят сърцето си и затова болката и разочарованието често съпътстват живота им.

Рибите са отчаяни романтици. Вярват в любовта от пръв поглед. И в тази от втори. Или трети. Те просто вярват в любовта. Когато са влюбени, целият им свят се завърта около избраника на сърцето им. Техният партньор се превръща в най-добрия им приятел и най-верния им довереник. И на емоционално, и на физическо ниво се нуждаят от близостта на любимия. Ако зависи от тях, ще са заедно непрекъснато. Тази близост, което „задушава“ останалите, тях ги кара да дишат с пълни гърди.

Рибите вярват в съвършената любов и искат тяхната да е точно такава. Склонни са да идеализират. Гледат света през розови очила и упорито отказват да ги свалят, дори когато дълбоко в себе си си дават сметка, че тези очила наистина замъгляват зрението им. Склонни са да се вкопчват във връзката, дори когато тази връзка вече не съществува. Важното за тях е, че съществува в главата им. Склонни са да живеят в спомени за миналото и блянове по бъдещето. Което, за съжаление, често им пречи да изживеят пълноценно настоящето.

Рибите обичат с ушите си. Те обичат да чуват, че са обичани. Рибите обичат с очите си. Те обичат да виждат доказателства, че са обичани. Рибите обичат с телата си. Те обичат да усещат, че са обичани. На най-много от всичко Рибите обичат да правят всички тези неща, за човека, когото обичат. Обичат да му казват и показват любовта си. Непрекъснато. Навсякъде. И по всяко време. Просто за Рибите Любовта е въздух, огън и вода... За Рибите Любовта е всичко!