Според келтския хороскоп в годината съществуват 36 периода, като всеки период съответства на определено цвете. То олицетворява черти от характера ни и говори много за същността ни. Нека се потопим заедно в царството на цветята, ще се учудите, че може би не само характера, но и външността ви прилича на вашето цвете.
 
Е, кога сте родени:
 
1-10 януари  
Тинтява
Обикновено в детството си често сте боледували и сте изоставали от връстниците си. С течение на годините това се изглажда и благодарение на способността си за работа и издържливостта си, постигате сериозни успехи в кариерата. Деликатни, практични, винаги имате резерв за ''черни дни''. Възможни са разногласия с партньора, но ако не ги приемате на сериозно, бързо възвръщате мира и хармонията в дома.
 
11-20 януари
Магарешки бодил
Имате много страст и отдаденост към работата. В сърцето си обаче имате мечти за луда и разтърсваща любов, поради което всички ви завиждат. Страхувате се да се гмурнете в собствените си фантазии и по този начин потискате импулсите си. Защитавате чувствителната си душа със заобикаляща дебела стена, така че да не ви наранят. Отличавате се с различен поглед върху ежедневните задачи.
 
21-31 януари
Безсмъртниче
Елегантността ви, съчетана със скромност, често е обект на завист. Обичате модата и следите последните тенденции. За вас често казват, че обичате всички, но никой конкретно. Въпреки че се смятате за слаб характер, все пак сте ''безсмъртен''. Имате достатъчно сили, за да преодолее трудностите и да победи враговете си.
 
1-10 февруари
Имел
Любопитни, непоследователна при изпълнение на задачите, с което понякога разочарова другите. Постоянно търсите нови приключения и сте заобиколена от почитатели. Избягвате самотата.
 
11-19 февруари
Космос
Винаги в облаците, вие мечтаете за нереалистични неща, но трудно допускате някого до себе си. Обичате да бягате от реалността, възприемайки я като твърде сурова. Имате изключителен вътрешен магнетизъм, с който привличате всички около себе си.
 
20-29 февруари
Мимоза
Отличавате се с колеблив характер, не оставате дълго на едно мнение, никога не се стремите към една единствена цел. Времето не играе особена роля за вас. Не мечтаете за власт, позиция или благосъстояние. Любовта е изключително важна. Трябва да се пазите от необмислените критики на партньора си, за да избегнете разочарование.
 
 
1-10 март
Мак
Бавен и пасивен, но с прекрасно сърце. В тълпата се отличавате с очите си: те създават интригуващото впечатление за недостъпност. Лятото е вашето време за любовни успехи.
 
11-20 март
Лилия
Лесно се обиждате, защото общуването с вас трябва да бъде деликатно. Не търпите натрапчиви въпроси, не обичате да давате бързи отговори. Умеете да превръща живота в игра, за това и сте щастливи.
 
21-31 март
Борец
Остроумни сте и лесно давате мнението си по различни въпроси. Рядко се съмнявате. По природа не сте злонамерени, но ако злословят по ваш адрес, всичко се променя. Имате силно развит егоцентризъм. Може да забрави всичко и всички, ако на хоризонта се появи привлекателен за вас обект.
 
1-10 април
Здравец
Твърде сте заети със себе си, не ви пука за останалите, сплетните и клюките също не ви интересуват. За вас всички хора са еднакви. Лесно влизате в разговор с всякакви хора. Вашата вяра в себе си, оптимизмът и постоянното покоряване на нови цели заразяват и околните. Винаги сте добре финансово, но въпреки това не трябва да бъдете лекомислени.
 
11-20 април
Хортензия
Вие сте щедър и гостоприемен човек. Може да се разчита на вас за всякакви поводи и приятелите ви го знаят. Хората очакват от вас да бъдете деен, което понякога може да ви натоварва.
 
21-30 април
Далия
Вие сте реалисти, здраво стъпили на земята. Черпите сила и издържливост в постигането на целите си от дома и семейството. Може да ви се вярва. Парите и властта имат смисъл, защото ви осигуряват усещане за комфорт. Пазаруването може да елиминира лошите ви настроения и депресията, но бъдете разумни.
 
1-10 май
Момина сълза
Вие сте тясно свързани с природата. Най-лесно могат да ви впечатлят, като ви подарят цветя, а най-подходящите месеци за сключване на брак за вас са април и май. Това време на годината ви предоставя сериозни перспективи и предпоставки за успех.
 
 
11-21 май
Невен
Настроени сте към всички мило и дружелюбно... до момента, в който започнат да ви противоречат. Горко му на всеки, който се опитва да ви повлияе. Отнема много време да представите възгледа си, а когато това стане, почти никога не променяте мнението си. Обикновено стабилизирате чувствата си между май и юни или в края на годината.
 
22-31 май
Маргаритка
От вас може да се очаква всичко, защото сте непостоянни. Основното нещо за вас е да получите признанието на противоположния пол. Говорите повече за любовта, отколкото предприемате действия в тази посока.
 
1-11 юни
Камбанка
Не обичате да се разкривате пред другите. Не можете без своите малки тайни. Често спорите, защото държите да обменяте мнения и аргументи. В почти всички сфери, особено във финансовите и интелектуалните, имате големи успехи, много късмет и приятни запознанства.
 
12-21 юни
Лайка
В каквато и ситуация да попаднете, умеете да се измъквате. Намирате най-добрата възможност за себе си. Най-доброто време за финансови сделки за вас е късната есен. В любовта пък предпочита разнообразието и често сменя партньорите.
 
22 юни - 1 юли
Лале
Вие сте много енергични и динамични личности. За да бъде предразположени, човекът до вас трябва да положи много усилия, което нерядко ви прави нещастни съпруги. Ето защо е добре да търсите отдадени и грижовни мъже.
 
2-12 юли
Водна лилия
Обичате да флиртува. Дълго обмисляте към кого да се привържете, но направите ли го, не пускате ръката му. Обичате да се оплаква от бедността си, но винаги имате спестявания за ''черни дни''. Често пред целите ви има хиляди малки спънки и трябва да полагате повече усилия.
 
13-23 юли
Виолетка 
Страхувате се от риска. Проверявате многократно всяка своя стъпка, но обичате да се учите от грешките си. Вие сте родени колекционери. Отличавате се със сантименталност по миналото и обичате да записвате важни събития от живота си. Търсите хармония в любовта.
 
24 юли - 2 август
Дива роза
Предпочитате вълнението и риска. Имате ли възможност да харчи пари за себе си и другите, често живее извън възможностите си, но намирате начин да напълните портфейла си отново. Обичате да се глезите. Винаги сте весели и желани във всяка компания. Любовните завоевания винаги завършват с успех.
 
3-12 август
Слънчоглед
В речта си използвате възвишени думи,подкрепени от енергични жестове. Щастието често е накъсано и се редува с нелеки моменти. Вашата увереност привлича другите, но също така плаши мнозина.
 
13-23 август
Роза
Обичате комплиментите и похвалите. Ще направите всичко някой да се възхищава на вашата мъдрост или добър характер. Това е може би единствения начин да се привлече вниманието ви, защото иначе сте категорични в отказите си. Не приемате чужди съвети. В любовта сте трудни партньор, защото имате високи очаквания.
 
 
24 август - 2 септември
Хризантема
Мразите финансовите проблеми, но сте идеални домакини, умеете да забавлявате гостите си и да изглаждате всеки конфликт. Любовта се появява активно в топлите месеци.
 
3-12 септември
Карамфил
Не криете своите мисли и директно казвате дори и най-неприятната истина. А след това понякога се чудите защо има обидени. Околните ви възприемат като сериозен партньор в дебатите и разговорите.
 
13-22 септември
Богородичка
Посветени сте на семейството, приятелите и всички, които се нуждаят от помощ. Работата ви носи голямо удоволствие, но често попадате на несериозни хора. Лесно го преживявате. Вие цени еднакво както колеги, така и подчинени, и началници.
 
23 септември - 3 октомври
Пирен
Знаете как да пазите тайна, не се интересувате от клюките, но сте в състояние да потиска другите. Вие сте изключителен любител на храната. Яденето и пиенето са сред най-големите ви удоволствия. Този навик винаги е свързан с лични проблеми.
 
4-13 октомври
Камелия
Цветето е невероятно красиво. А тези черти са присъщи и за човека - вие сте хора с грация и финес. Но едновременно това сте много смели в позициите и действията си.
 
14-23 октомври
Люляк
Родени дипломати. Имате желание да помагате на другите и го правите тактично. Различавате се от околните с високите си естетически критерии. Ненавиждате неучтивия тон, отмъстителни сте и не прощавате лесно. Предпочитате тихите уютни срещи или добра книга. Духът ми е жаден за интелектуална храна.
 
24 октомври - 2 ноември
Фрезия
Непоклатими като скала. Можете да запазите спокойствие, дори когато земята под краката ви гори. Все пак това е само повърхностно впечатление, защото отвътре сте като кипящ вулкан. Не е добре за този, който е около вас, когато вулканът избухне. От спокойни, нежни и балансирани можете внезапно да се превърнете в див звяр в пристъп на ярост. За щастлива любов трябва да имате търпение.
 
3-12 ноември
Орхидея
Хищни и амбициозни, може дълго да чакате възможност за атака. Може да направите всичко, стига да го пожелаете. Бързо разпознавате хората и истинските им намерения, но винаги вие оставате загадка за другите. В любовта сте щастливи, винаги разчитате на интуицията си.
 
13-22 ноември
Божур 
Не трябва да се тревожите за здравето си, защото издържате на всичко. Но трябва разумно да разпределяте работата и почивката си. Трябва да сте по-сдържани и да не споделяте своите планове с всички. Невъзможно е човек да бъде безразличен към вас - или ви се възхищават, или ви мразят.
 
23 ноември-2 декември
Гладиол
Разговорливостта е вашата природа, следователно не знаете как се пазят тайни. Често сте в конфликт с хората около себе си. Способни сте да преувеличавате, особено когато става дума за бъдещи планове.
 
3-12 декември
Глухарче
Открити и искрени, веднага се изчервявате, когато излъжете. Главата ви е пълна с идеи, често сте заобиколени от тревогите на ежедневния живот и почти винаги забравяте за малките неща. Имате отлични познания в икономическите и политическите сфери, но винаги има риск от финансови загуби.
 
13-22 декември
Лотос
Вие сте запален пътешественик. Винаги сте в движение, бързате за някъде, не можете да стоите дълго на едно място. Лесно нарушавате общоприетите норми, но сте толкова чаровни, че винаги всичко ви прощават. Не трябва да вземате прибързани решения, за да избегнете хаотични дейности.
 
23-31 декември
Еделвайс
Не обичате многословието. Отличавате се с постоянство. Лесно поемате отговорност за важни неща. Не са ви присъщи завистта, мързела и омразата. При избора на партньор имате балансиран подход.