18 януари 1955 г. В Линуд, САЩ, се ражда Кевин Костнър. Един невероятен актьор и мъж с неповторима харизма. Носител на „Сезар” и „Еми”, три награди „Златен глобус” и два „Оскар”-а. Със състояние, възлизащо на 150 млн. долара.

А знаете ли, че освен брилянтен актьор и изявен филантроп, Кевин Костнър е и талантлив кънтри певец? Той създава групата Kevin Costner & Modern West за кънтри рок и през 2007-ма година бандата прави световно турне. Имат и два албума. Знаете ли също, че се е женил два пъти (вторият му брак, с Кристин Баумгартнер, е сключен през 2004 г.) и има общо... 7 деца.

Ето какво мисли Кевин Костнър за живота, мечтите и грешките... Обещавам ви, думите му ще ви вдъхновяват!

1. Обичам да мечтая. За съжаление, много хора се отказват от мечтите си твърде лесно, в името на „реалността”.

2. Животът ми не е перфектен. Има неща, за които съжалявам. Но всичко това - шансовете, които поемаш, решенията, които взимаш, грешките, които правиш... – всичко това всъщност значи да си жив. И единственото, което можеш да направиш с нещата, за които съжаляваш, е да ги разбереш. Да СЕ разбереш.

3. Не се предавам. Никога. Знам накъде отивам и... просто вървя натам.

4. Ти решаваш дали ще увехнеш като маргаритка или ще се изправиш и ще продължиш да живееш живота, който ти е даден, по най-добрия начин.

5. Винаги отстоявам това, в което вярвам. Макар че невинаги срещам разбиране в околните.

6. Когато видя децата си, осъзнавам какъв щастливец съм!

7. Ако не разбираш и не осъзнаваш своите граници, няма да можеш да постигнеш кой знае колко в живота.

8. Трябва да си дадем сметка, че оставяме нещо след себе си. И това е споменът за нас в децата ни. Това е светогледът, който им помагаме да изградят. Така че, можеш да се променяш за много неща – за модата, за нещата, които харесваш, за музиката, която слушаш... Но става ли дума за ценности, трябва да си твърд като скала.

9. Не искам да имам угризения на съвестта за това как съм живял.

10. Ако си готов да кажеш на някого, че го обичаш, готов ли си и да му кажеш, че съжаляваш? Ако наистина обичаш, трябва да си готов на това, дори когато мислиш, че си прав. Дори когато знаеш, че си прав.

11. Провалът не те убива. Той само прави желанието ти да успееш по-силно.

12. Живеем във времето на цинизма. Трябва да се научиш да го игнорираш. Иначе ще се заразиш и ти.

13. Истинските мъже са тези, които са падали и са се проваляли, но не са се отказали. Накрая те винаги успяват, защото са останали верни на идеите си и на себе си.

14. Ще научиш за мъжа повече от това, което прави, отколкото от това, което казва.

15. Ако искаш дадена работа, но не си по-добър от конкурента си, тогава работи повече от него. Обикновено желанието и мотивацията са по-важни от опита.

16. Когато си дадеш време, отговорите на въпросите, които те тормозят, сами се появяват пред теб.

17. Знам какво знам и знам, че не е достатъчно.