Хороскопът прогнозира, че емоциите ще управляват годината ви. Уверете се, че не изпирате удоволствието преди всичко. Макар и то да е важна част от живота, също така е важно да работите добре и да си плащате сметки. Уверете се, че можете да посрещате разходите си. Не позволявайте на останалите да ви подценяват заради безгрижния ви характер. Правете нещата по свой начин, но не забравяйте да се грижите за себе си и за хората, които обичате.

Може би си мислите за страховито и зловещо животно, когато чуете думата „змия“. Но според китайската астрология, змията е много повече от това. Вероятно сте представители на тази зодия, ако сте родени през 1941, 1953, 1965, 1977, 1989 или 2001. Има известна хитрост в този знак, както и много сексуална енергия.

Представителите на този знак са интелигентни и потайни. Първите впечатления са много важни за вас. Вие сте страхотни приятели. Придържате се към шестото си чувство. Правят неща, които ги карат да се чувстват щастливи, вместо да се примиряват с монотонността. Прогнозите предупреждават, че тези ваши качества могат да ви помогнат, но и навредят през Китайската нова година.

Любов

През тази година ще сте по-общителни. Вероятно е да бъдете по-очарователни и привлекателни за другите. Ако се доверявате на чувствата си и действате според инстинктите си, има шанс да срещнете нов партньор, ако нямате такъв в момента. Ако имате романтична връзка, отношенията ви ще станат по-страстни през 2017. Вероятно ще правите повече секс от предходните години. Изпълнете сексуалните си желания през периода! Женените двойки могат дори да планират бременност през Китайската нова година.

Кариера

Ще бъдете по-фокусирани през тази година. На моменти работният ви живот ще ви изглежда скучен. Но в същото време ще успявате да постигнете повече от обичайното. Това е времето, в които да започнете да измисляте нови идеи за кариерата и професията си. Вероятно ще предложите нова идея на шефа си.

Прогнозите предвиждат, че ако ви стане много скучно на работното място, значи е време да смените кариерата си изцяло. Разбира се, не напускайте старата си работа, ако нямате нова, за да запазите финансовото си състояние. Ако може да изтърпите скуката, най-вероятно ще получите кариерно развитие, което може да ви бъде по-интересно.

Финанси

В началото на Китайската година е възможно да имате повече пари, с които да изплатите част от дълговете си. Може да ги използвате и за да си прекарате добре. Това, което ще направите с парите, ще засегне начина, по който ще прекарате остатъка от годината, затова избирайте разумно.

Здраве

По-малко вероятно е да страдате от контузия през тази година, а и ще се лекувате по-бързо, ако по някакъв начин се нараните. Вероятно е да имате повече енергия от обичайното. Уверете се, че я използвате правилно.
Тренирайте редовно, но не се претоварвайте, защото може да се нараните. Най-възможно е това да се случи в края на пролетта или началото на лятото. Поставете си позитивни цели, свързани с ума и тялото ви. Това ще ви помогне да държите нивата на мотивация високи. Присъединете се към някаква група, която ще помогне духа и тялото ви. Почти няма какво да забави Змиите през годината на Петела!

Фън шуй

Финансите, кариерата и любовта ще бъдат впечатляващи за вас. Инстинктите и общите импулси ще бъдат повишени за вас през годината. Това може да ви помогне да вземете бързи решения. Следвайте инстинктите си, най-вероятно не ви подвеждат.