Може би на много малък процент хора им е известно, че животът се подчинява на девет годишен цикъл. Ако изберете неподходящ период за ново начало, вероятността той да завърши с провал е изключително голяма и обратното, ако изберете годината за ново начало всичко, ще ви потръгне като по мед и масло.

За да разберете кой подход да използвате в живота си, трябва първо да изчислите в коя поред година се намирате. Това става като използвате следната формула:
Лична година = дата на раждане + месец на раждане + текущата година
Ето един пример: Ако дата на раждане е 29.07.0976 г. Сега е 2014 г.
Смятаме: 2+9+0+7+2+0+1+4=25=2+5=7
За човек, роден на 29 юли, личната годината е седма.

За да набележите своите цели и да планирате действията си за този период, просто вижте какви са характеристиките за текущата година.

Характеристика на личната година:

Година 1-ва: Състоянието е нестабилно, проява на лека разсеяност и прекалена възбуда. През този период изявявате желание да се захванете с няколко неща накуп. Постоянно се появяват опасения, че нещо може да се обърка. Не се притеснявайте - това е най-подходящата година за всякакви начинания.

Година 2-ра:
Проявявате съмнение, че всичко, което сте правили до сега, не си е заслужавало. Тук трябва да вземете под внимание, че е изминал твърде малък период от година 1, за да почувствате осезаем резултат. Това е годината, която е най-подходяща за оформяне и развиване на партньорски отношения.

Година 3-та: Това е годината на творческо вдъхновение и прилив на нови сили. През този период е възможно да почувствате желание за нещо ново - да напишете книга или да нарисувате картина. Не потискайте прилива - задължително ще се получи! Именно сега е настъпил момента за щастие и удоволствие.

Година 4-та: Годината е изпълнена с проблеми и задачи. Ще ви е от полза, ако въведете план в работата ви. Обръщайте достатъчно внимание на здравословните проблеми. През годината определено ще имате печалби, но не си струва да се задоволявате само с постигнатото. Препоръчително е да работите, за да запазите успеха си.

Година 5-та: Копнежът за промени ще експлодира и наистина е време за това. Захващайте се - променяйте, подновявайте всичко в живота си, подновете дори сферата си на дейност. Мечтаете си за нова работа? Ами какво чакате - действайте! Не игнорирайте новите си идеи, защото те определено са плодородни, но не си позволявайте да рискувате прекалено.

Година 6-та: Отделяйте достатъчно време на семейството си. Ще разберете, че си струва да пооправите отношенията с родните ви. Годината е подходяща за сватба, раждане на дете, благоустрояване на дома, семейна почивка. Ако се занимавате със собствен бизнес, годината ще ви донесе финансова стабилност.

Година 7-ма: Ще усетите, че сте помъдрели. Ще търсите уединение, защото ще се чувствате комфортно главно в собствената си компания. Дори може да се увлечете по окултните науки (алхимия, астрология, кабала и др.) или пък да се захванете с йога. Периодът е подходящ за самообразование и личностно издигане.

Година 8-ма: Годината е активна. Ще изпитвате нужда от нови постижения, като приливът на сили ще бъде изключително силен. Способни сте да постигнете невероятен успех, във вихъра си сте. Точно през тази година е време съдбата да ви награди за усилията през последните 1-2 години.

Година 9-та: Това е завършващата година на цикъла. Сега е настъпил момента да анализирате постиженията си и да помислите за нови подвизи. Годината не е подходяща за ново начало. Изчакайте следващата, която ще бъде първа, но е подходяща да се отървете от всичко излишно.