Зимата е сезонът на ботушите и ботите. Но колкото повече време ги носим, толкова повече ни омръзват. В средата на март, когато вятърът започва да е все по-топъл и дните все по-дълги, няма как да не започнем да си мечтаем за времето, в което любимите ни сандали и рокля ще бъдат единственото, което ще обличаме. 

Да, всеки обича да носи сандали, но преди да започнем да правим планове за летни тоалети и да търсим любимите си летни обувки из шкафовете, трябва малко да забавим темпото. 

Обикновено в началото на пролетта имаме смесени чувства относно дрехите, които да носим. Все се чудим, "подходящо ли е това за сезона" , "не е ли студено за онова". Това се отнася с пълна сила и за обувките, които носим. 

И тъй като никога никой не ни е казвал кога можем да започнем да носим сандали, а и никъде няма такова правило, остава да си мислим, че всичко е въпрос на преценка, нашата лична преценка. 

Ето някои съвети, които да имате в предвид, когато решите, че е време за сандали:

1. Когато е достатъчно топло да излезете навън с голи крака ( без да настръхвате от студ), тогава е достатъчно топло да обуем сандали. Ключовата дума тук е комфорт. Важното е да се чувствате комфортно. За някой това означава поне 20 градуса, за други е дори повече. Важното е да откриете своята температура. 

2. Когато става въпрос за официално събитие, горното правило може да отпадне. Трябва да присъствате на гала вечеря или бал? Някои официални рокли са създадени да бъдат носени със сандали. Пък и едва ли ще стоите на открито прекалено дълго време, че да ви стане студено.

3. Наистина искате да носите сандали, въпреки, че навън е все още студено? Просто носете чорапогащи. Това е тенденция, която се прилага навсякъде по свете, въпреки, че у нас не е много разпространена. Другият вариант е да ги обуете с интересни чорапки, които освен, че ще са много сладки, ще пазят краката ви топли. 

4. Времето в последно време е много непостоянно. Докато днес е 20 градуса със слънчево и безоблачно небе, то утре може да е 2 със сняг. Възможно е да завали? Оставете сандалите вкъщи.Колкото и да ни се иска да ги обуем, трябва да мислим рационално. Пролетният дъжд и сандалите не са добра комбинация. Освен, че можете да съсипете обувките си, вероятността да настинете е много голяма. Направете си услуга и си обуйте ботуши. 

5. Оставете джапанките си за момента, в който е наистина топло. Колкото и да ви се иска да обуете джапанките си (не само че са удобни, но и са много сладки и красиви), то недейте да избързвате с носенето им. Изчакайте докато навън стане наистина топло, а не просто 1 топъл ден.