Живеем във време, когато от приятелите идват най-големите ни разочарования. Примиряваме се с това да имаме до себе си хора, които не ни подхождат за приятели, хора, до които ние треперим и се чудим кога те ще издадат тайните ни. Но никой не иска да бъде сам на света, без приятелска подкрепа, а истинските приятели не са толкова лесни за откриване. Нашият съвет е да престанете да поддържате връзка с хора, които лицемерничат спрямо вас. Истинските приятели идват, когато най-малко очакваме. Не сте длъжни пред никого да търпите "приятелка", от която очаквате всеки момент разочарование.

Все още не сте убедени, че трябва да се отървете от някоя "приятелка"? Проверете дали фактите, изброени по-долу, съвпадат с отношенията ви и ако е така, няма какво повече да чакате.

1. Доста често, когато тя ти звъни ти изпитваш нежелание за разговор с нея.И това не е защото не ти се говори по принцип, а защото тя звъни. 

2. Злорадства за успехите ти, а когато тя постигне успех, ти го навира в очите и злобно коментира твоя живот под формата на закачка.

3. Доста често се случва след като си говорила с нея да се чувстваш много зле и адски изморена.

4. Толкова много обича да спори и не обича да губи, че когато мнението ти е различно, предпочиташ да се съгласиш с нея, за да не се налага да пропилявате целия следобед в глупав разговор.

5. Настоява да се запознава с всички твои гаджета, а след срещата им с нея, те си създават лошо мнение за теб.

6. Звъниш й да излезете на по питие, но тя винаги казва, че има много работа и друга уговорка, макар че ти знаеш, че ще си бъде у тях цял ден.

7. Много удобно забравя, че си й заела пари, а вместо да ти ги върне си купува скъпи вещи.

8. Излезете ли, ти моментално ставаш слушател на целия й живот, колкото и скучен да е той, и можеш да напишеш книга за него, но за сметка на това не ти остава възможност да споделиш каквото и да е било за себе си.

9. След като си чула  всички нейни проблеми - малки и големи, имаш нужда от бутилка с водка, без лед.

10. След споделяне на успеха си с нея, тя изпитва безпокойство за теб.

11. Когато си в момент на временна самота, обича да ти го натяква с безброй истории за своите срещи.