Ревността не е най-приятното чувство, но има някои ситуации в една връзка, в които е добре да се ревнува. Ревността е естествено чувство, което не може да се контролира. Не можем да избираме моментите, в които ще ревнуваме, защото понякога ревнуваме дори без причина.

Ако вашият партньор се държи по начин, който ви кара да ревнувате, не се чувствайте виновни да изразите емоциите си. Той трябва да знае за чувствата ви и да признае грешките си. Когато изпитате ревност, се уверете, че имате основание за това и нека вашият партньор знае каква е причината. Добрата комуникация е ключът към една щастлива и здрава връзка. Ето няколко ситуации при които е нормално да ревнувате и понякога дори е полезно.

1. Когато той флиртува с други жени

Ако сте на парти или друго социално събиране и забележите, че вашият партньор флиртува с друга жена, това би била ситуацията, в която е абсолютно естествено да ревнувате. Не скривайте емоциите си. Нека вашият партньор знае, че не харесвате поведението му, но го направете по един спокоен начин. Ако е необходимо, вдишайте дълбоко няколко пъти, за да освободите гнева си. Последното нещо, което трябва да направите, е да плачете и крещите и това да развали деня и вечерта ви.

2. Когато научите важни неща за вашия партньор от други

Когато сте в една връзка, в която искате да знаете всичко за партньора си, е недопустимо и доста болезнено да научите важни факти за него от неговите приятели, колеги, съседи или други жени. Тогава е добре да му покажете, че ревнувате и не се чувствате добре от факта, че не знаете важни неща, които много други хора знаят. Разберете защо се е стигнало до там, че да разбирате нещата от други. Може би той просто забравя да ви каже някои подробности за живота си и неговата същност, а може би се опитва да ги скрие.

3. Когато партньорът ви прекарва голяма част от времето си на работа

Ако партньорът ви прекарва цялото си време на работа или с приятели, тогава е естествено да изпитвате ревност. Колкото и да е хубаво да обичаш работата и хобито си, трябва да намираш време, което да прекараш с любимия човек или със семейството. Обсъдете ситуацията с вашия партньор и вземете решение, което е най-доброто и за двамата. Споделете му, че желаете да прекарвате повече време заедно. Трябва да му помогнете да намери баланс, за да живеете по-щастливо.

4. Когато се чувствате така, сякаш на него не му пука за вас

Когато сте напрегнати, е изключително трудно да слушате как партньорът ви се хвали за неговия щастлив и успешен ден. Разбира се, трябва да се радваме на успеха му, но когато той е завладян само от него и не обръща внимание на вашите тревоги, е нормално да изпитате чувство на ревност и да се разочаровате. Необходимо е да му обясните, че имате някои сериозни проблеми и не се чувствате добре в този момент.

5. Когато той пътува много

Ако партньорът ви пътува прекалено много и не разполага с достатъчно време за вас, е възможно да изпитате ревност в даден момент. В тази ситуация ревността може да се тълкува и като добро, и като лошо чувство. Не позволявайте ревността да съсипе връзката ви. Може да осъществите пътуване заедно, което би било приятно преживяване и би заздравило взаимоотношенията ви.

6. Когато той прекарва повече време с приятелите си, отколкото с вас

Ако партньорът ви прекарва повече време с приятелите си, отколкото с вас е нормално да изпитате чувство на ревност. То не бива да ви притеснява, вместо това е добре да му обясните, че не се чувствате добре от този факт. Обяснете му, че сте самотни и е необходимо да прекарва повече време с вас, а не с приятелите си, все пак вие трябва да сте му приоритет.

Повечето от нас смятат, че ревността е емоция, която може да съсипе всяка връзка, но това не трябва да ви накара да се чувствате нещастни. Има ситуации, в които вашата ревност може да ви помогне или да подобри връзката ви. Ако осъзнаете, че сте прекалено ревниви във връзката ви, опитайте се да се отървете от тази емоция и не позволявайте да съсипе живота ви.