След като преди време разбрахме, че София е най-предпочитаното име за момиче в последните години на много от родителите в цял свят, дойде ред да разберем кои са най-често избираните имена за момиченца и момченца през последната една година. 

Е, оказа се, че отново София оглавява класацията на малките дами, а тази на бъдещите господа - от Джаксън. Според един от най-популярните сайтове за родителство BabyCenter, София оглавява листата в продължение на цели шест последователни години, а Джаксън на три.  

"Като име, в себе си София е един източник на власт, задържал се на първа позиция в продължение на тези шест години, благодарение на разнообразието на правописни, етнически и многоезични варианти", съобщи Линда Мъри, главен редактор на сайта. "Прогнозирам, че популярността на Джаксън обаче, ще бъде по-краткотрайна и още през следващата година ще имаме нов победител."

Ема и Оливия бяха поставени на съответно второ и трето място за четвърта поредна година в класацията на момичешките имена, докато що се отнася до момчетата - списъкът почти не е помръднал. Изключение правят единствено имената Лоуган и Джейкъб. 

А ето и как точно изглежда пълната класация:

Момичета                  Момчета

1. София                              1. Джаксън

2. Емма                                2. Ейдън

3. Оливия                             3. Лиъм

4. Ава                                   4. Лукас

5. Миа                                   5. Ноа

6. Изабела                           6. Мейсън

7. Зоуи                                  7. Итън

8. Лили                                 8. Гейдън

9. Емили                               9. Лоуган

10. Мадисън                        10. Джейкъб