Интересно изследване доказа, че модата може да бъде също толкова успешен афродизиак, както и храната.

Афродизиаците като вещества действат подсъзнателно на сексуалните ни желания. Така например се счита, че определени храни и напитки влияят върху половете, така че сексуалното им желание да се засили.

Любопитен факт е, че дамите са по-податливи на въздействието на модните афродизиаци. Ето и тяхната класация:

На първо място нежният пол е привлечен от мъжките аксесоари – часовник, ръкавели, вратовръзка, очила. 59% от дамите заявяват, че това са нещата, които правят силно първо впечатление.

Как и защо именно тези аксесоари засилват сексуалното желание?

Те са издайник на благосъстояние, власт и пари. А именно към това са устроени подсъзнателно жените, търсещи закрила от по-силния пол. Ръкавелите препращат към бизнес отношения, а те от своя страна към работа в офис. Защо тогава те са афродизиак? Защото немалък процент от дамите имат сексуални желания, чието място е работното.

За 31% от жените моден афродизиак е мъжкият костюм. Символ на репутация, престиж, сигурност. Всеизвестен факт е, че нежният пол харесва мъже в униформи. Именно те провокират сексуалното им желание, а костюмът е вид униформа.

Едва 10% от анкетираните са привлечени от спортно-елегантното облекло. То препраща към нестандартни сексуални отношения. Тези дами определено са от по-разкрепостените, които не се подчиняват на задръжки и са готови да експериментират.

Какво обаче се оказва, когато стане дума за афродизиаците, които действат на мъжете?

Същото проучване показва, че мъжете са класирали на първо място класическата черна рокля. За 65% от тях точно тя е дрехата, която описва както характера, така и формите на женското тяло. Нещо повече, тя разгръща техните фантазии. Предпочитаните модели са с тънки презрамки и голи гърбове.

На второ място е бельото, при това не какво да е, а червено и дантелено. От всички анкетирани точно 20% залагат на сексуалния и агресивен цвят, който препраща към съблазняване, изкушение и удоволствие.

Едва 15% от мъжете намират обувките за моден афродизиак. Определено най-въздействащи са тези на висок тънък ток, по възможност с остър връх.