Екатерина Захариева

В момента Захариева е началник на кабинета на държавния глава. В новото правителство тя е служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на регионалното развитие, както и министър на инвестиционното проектиране. Тази дама участваше и в предишното служебно правителство. Тогава тя беше министър на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер по икономическите въпроси.

 

Илияна Цанова

Илияна Цанова заема поста служебен вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз. Тя беше на същата длъжност по времето на служебното правителство на Марин Райков. Има зад гърба си десетгодишен стаж в Европейската банка за възстановяване и развитие.

снимка: Facebook

 

Николина Ангелкова

Постът ѝ е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя е съветник на президента Плевнелиев по въпросите на европейското регионално сътрудничество. Ангелкова е била член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, а до 2013 г. – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси.

снимка: president.bg

 

Евгения Раданова

Българската шорттрек гордост е служебен министър на младежта и спорта. Раданова неведнъж е показала упоритост и сила в спортната си кариера. Тя е единственият български спортист участвал и на лятна, и на зимна олимпиада. Евгения Раданова донася на страната ни 3 олимпийски медала. Тя беше съветник на спортния министър Свилен Нейков.

снимка: Facebook

 

Румяна Коларова

Тя е секретар на президента по връзките с гражданското общество. В служебното правителство заема поста министър на образованието и науката. Преподава политология и често коментира политическата ситуация поради завършеното си социологическо образование.

снимка: Facebook

 

Светлана Жекова

Жекова е назначена на длъжността служебен министър на околната среда и водите. Тя има 15-годишен стаж в държавната администрация. Заема различни длъжности в Постоянното представителство на България, като те са предимно свързани с Министерството на околната среда и водите.

снимка: president.bg