Много често жените искат да се съревновават с мъжете и да докажат на тях или на себе си, че могат да правят всичко, което и те, без никакви затруднения. Независимо дали става дума за научни постижения, готвене, работа или спорт.

Би било глупаво да кажем, че мъжете са по-добри от жените в дадена сфера само защото са мъже. Десетки са примерите, които доказват и едното, и другото. Така че няма да влизаме в излишни спорове, а ще отправим поглед към спортната площадка. Защото когато стане дума за спорт, то определено има спортове, които не са подходящи за нежната част от населението.

Може би някои от вас няма да се съгласят с предложенията по-долу и ще се радваме да ги обсъдим в коментарите под страницата.

Ръгби

Въпреки че на някои мъже може да им хареса мисълта дузина жени в спортни екипи да се D0оят и „въргалят“ по зеления терен в преследването на една топка, за съжаление, реалността е коренно различна от фантазиите на мъжете. А мускулите на дамите са дори повече от тези на мъжете, които мечтаят за тях.

Хокей

Хокейната игра е подобна на ръгбито и може да се каже, че е далеч по-опасна за жените. В нея изобилстват здравите сблъсъци и често по време на мач се случва някой от играчите да се прости с един-два зъба вследствие на удар от противников играч или дори шайбата.

Професионален бокс


Боксът е хубав и полезен спорт. Спомага за развиването на мускулатурата и на двигателните функции на тялото, но доколко професионалното му практикуване е подходящо?! Разбирам жените, които тренират бокс, за да изпуснат парата или пък да се научат на самоотбрана срещу нахални същества от мъжки пол, но професионалистките на ринга са далеч от представата на всеки мъж за нежно и красиво създание.

Вдигане на тежести

Вдигането на тежести е всичко друго, но не и спорт за жени. Особено в тежките категории, където гледаме и се чудим защо тези дами си го причиняват. Ако обичате да вдигате тежести, то по-добре се ориентирайте към бодибилдинга, където можете същевременно да изваете красива фигура и да тренирате със „сериозни тежести“. Ето малко вдъхновение в тази сфера.

Тласкане на гюле



Вярвате или не, има жени, които практикуват този спорт наравно с мъжете. Истинска грация, нали?
 
Борба

В женската борба имамe сериозни постижения в лицето на Станка Златева, която неведнъж е прославяла страната ни на тепиха на световните първенства. Въпреки това обаче, с оглед на женствеността и изваяните форми, бихме помислили още веднъж дали професионалната борба е най-подходящата изява за една дама.