Овен

Червен като кръвта

Кой е този звяр, който рие с крак, пръхти с разширени ноздри и гледа на кръв и мръвки? Не е нито кръвожадният Лъв, нито разяреният Телец, а най-опасният в зодиака - Овенът. Опасен е, защото вместо мозък Бог му е дал пластичен експлозив С-4, а вместо кръв - кипящо младо вино. Ето затова цветът на Овена е червен като кръвта, която всеки момент може да пролее дори още докато чете хороскопа си. За да го укротите, купувайте му дрехи в златисто, бяло или шампанско. Макар че едва ли ще помогне...

Телец

Розови сънища

Облечете рошавия опърничав бик в розовко и повече не го обиждайте! Какво да се прави - цветовете на войната не са за него. Телецът е най-спокоен, когато около шията му на копринени гънки се спускат скъпи материи в нежни светли нюанси. За да не изглежда чак толкова смешен в момичешки багри, за мъжа, роден под този знак, може да се окаже подходящо да носи черно или землисти цветове. За разлика от розовото, което символизира благата им душа, в бежово и кафяво никой няма да им се подиграва.

Близнаци

Тревисто за баланс

Зеленото уравновесява вечно подскачащата природа на Близнаците. Под вибрациите му стават още по-креативни и кадърни, като дори успяват да задържат вниманието си върху едно и също нещо за по-дълго от 30 секунди. Идеалната дреха за Близнака би била зелена усмирителна риза - хем вързаните на гърба ръкави ще го направят безопасен за околните, хем цветът ще има целебен ефект върху нервите му. Черното има отрезвяващ ефект, а в червено всеки Близнак се превръща в двукрако бедствие.

Рак

Цвят на море

Лилаво, синьо, зелено и сребристо - всички цветове на морето са предопределени за този знак. Под тяхно влияние стават по-малко обсебващи и тревожни. Но ако спешно се налага да спрат да се тюхкат и да свършат конкретна работа, би било добре да сложат нещо жълтичко. То ще ги настрои почти оптимистично. Червена дреха Раците трябва да намятат, когато се стягат за война - например, ако са тръгнали да се разправят в данъчното. За нищо на света да не обличат черно - то ще ги депресира допълнително.

Лъв

Златисто, какво друго?

Златисто и оранжево са цветовете, достойни да украсят тази царствена фигура. Оранжевият е съставен цвят на жълтото (на интелекта и логичното мислене), съчетано с агресивната енергия на червеното - подходяща комбинация за Лъва в тежките моменти, когато му потъват гемиите. Лъвовете обичат всички жизнени и ярки цветове, но най-вече кралските - пурпурнолилаво и червено. Няма смисъл да си купуват дрехи в пастелни цветове - как си представяте Цар Лъв в бебешко синьо или умерено екрю?

Дева

Пастелни багри

Спокойствието на пастелното - от прасковенорозово, през светлите лилави и сини нюанси, е балсам за изтерзаната от подробности, графици и взискателности душа на Девата. Тези нежни цветове внасят успокоение и утеха в претоварения й ден. На критичния й поглед издържат и сиво-кафеникавото и бежовото. В моменти на тежка несгода ще се почувства по-добре, ако носи дрехи в тъмнозелено и черно. Но Дева в червено е като пътен полицай в златисти сандали - очарователно, но неуместно някак.

Везни

Небесносиньо

На въздушен цвят най-много му подхожда облекло в цвета на небето. Според психологията на цветовете синьото е цветът на доверието и отговорността и определено не е единственият любим нюанс на Везните. Като предани последователи на Достоевски те са убедени, че красотата ще спаси света. Затова гледат всичко по тях да е красиво и скъпо - и дрехите, и бижутата, и часовниците... Безупречният вкус им подсказва какво им отива. Но откъм вибрации за тях е полезно да носят още бяло и розово.

Скорпион

Отровно патладжанено

Лилаво, пурпурно, патладжанено са дълбините в цветовия диапазон, от които Скорпионът най-добре дебне жертвите си. Те му дават сила и го настройват към невидимото като същински мистичен камертон. Пурпурночервено Скорпионите трябва да носят, когато смятат да провеждат спиритически сеанси, защото този цвят подсилва свръхестествената им чувствителност. Допадат им всички нюанси на мрака и окултното, но също и ярките дисхармонични контрасти. Бледите и нежни цветове са обида за истинския Скорпион.

Стрелец

Жълта книжка

"Та-дааа!" и Стрелецът се появява, облечен в цвета на минзухара. Яркожълтото е най-притегателно за тези любители на визуалните ефекти. Не само защото е крещящ цвят, но и за това, че подсилва естествения оптимизъм и жизнерадост на представителите на този знак. Обичат също и оранжевото, и червеното, а и шафраненият цвят, в който се обличат будистките монаси. Бялото ги умиротворява, а черното ги усмирява. Много харесват яркосиньо и червено. Няма цветове, които са им противопоказни.

Козирог

Черно като нощта

Черното най-добре кореспондира с черната душа на Козирога. Този цвят е като щит срещу емоционалния стрес - прикрива и пази. Резервираната и сурова душа на Козирозите намира за привлекателни моряшкосиньото, индиговосиньото и сивото. Като земен знак естествено е да избира и кафевите тонове. Червеното ги наежва и стават склонни да кюскат с рогата до припадък, но най-противен им е жълтият - от него направо им избива уртикария. Комбинацията от черно и бяло е любима за повечето Козирози.

Водолей

Психеделично лилаво

Странните и нетрадиционни нюанси им допадат. Обичат преливащи се електрикови цветове, които се променят на светлината. Често комбинират цветове и десени, от които шофьорите по светофарите забравят да потеглят. Това не е никак учудващо, като се знае славата на Водолеите като ексцентриците в зодиака. Лилаво и виолетово във всякакви психеделични комбинации им е любимо. Все пак лилавият цвят е за хора с духовни стремежи, които търсят спокойствие на духа и медитация. Те също обожават черното.

Риби

Зеленото ги блокира

На Рибите им дайте жълто. То повдига духа им и разбужда третото им око. Облечете ги в пастелни цветове като лавандулово, прасковенорозово и светложълто - в тях животът им ще бъде по-хармоничен и спокоен. Бялото им помага да отворят онзи прозорец към света, зад чиито стъкла обикновено мечтаят, докато другите си живеят живота. Но не позволявайте на Рибата да носи зелено! Този материалистичен цвят потиска импулса им да се себеизразяват и същевременно блокира творческата им енергия.