Всеки от нас има своя любима книга и съптветно персонаж, на когото се възхищава и би искал да подражава. Оказва се, че зодията има силата да ни показва до кой литературен герой се доближаваме най-много. Ето и отговорите: 

Овен

Мъжът Овен се отъждествява с ревнивеца Отело. Той е склонен към болезнена ревност, бурни емоции и изпепеляващ гняв. Дамата Овен пък е досущ като Дездемона - постоянно е подозирана в разкрепостеност заради независимия си характер. Тя е олицетворение на женската вярност и любов.

Телец

Великодушието и благородството на Дон Кихот се сравняват с тези на мъжа Телец. Той е безкористен мечтател. Жената Телец пък дава всичко за хората, които обича. Тя се сравнява с Роксолана.

Близнаци

Дон Жуан е героят на мъжете Близнаци. Те са любовчии, а хобито им е да прелъстяват. Представителките на този знак клонят към мадам Бовари – много влюбчиви, но често объркани от своите чувства.

 

Рак

Истинска Медея се крие във всяка дама от зодия Рак. Тя може да бъде много отмъстителна, ако я наранят или разочароват. Мъжът Рак напомня Иванушка – той може да предвиди всеки риск и да прецени кое е наистина важно в една ситуация. Готов е и без да мисли, да се хвърли в подвизи.

Лъв

Крали Марко и Скарлет О`Хара са персонажите, спящи в зодия Лъв. Той е символ на силата и безстрашието. Тя е синоним на непреклонната жена, която винаги постига това, което иска. Пази гордостта си независимо от препятствията, които се изправят пред нея.

Дева

Поклонници на голямата любов и вечната преданост, Девите са същински Ромео и Жулиета. Готови са да умрат за любовта си.

Везни

Умни и проницателни, Везните се отъждествяват с известни детективи като мосю Поаро и мис Марпъл. Докато силният пол от този знак живее според своите норми, то дамите не понасят несправедливостта.

Скорпион

В Скорпиона дремят изкусителят с тъмна страна Дориан Грей и тайнствената и непредсказуема Дама Пика.

Стрелец

Безстрашен и точен, Стрелецът е като Робин Худ – не пропуска целта си. Красивата Есмералда е като дамите от този знак – нежна, но и наивна.

Козирог

Митичният Херкулес и Красавицата от „Красавицата и Звяра” отразяват чертите на Козирозите.

Водолей

Татяна Ларина и Евгений Онегин са досущ като представителите си от зодия Водолей. Онегин лесно се отегчава и често губи връзка с реалността. Татяна лесно си създава въображаеми идеали и след тяхното разпадане трудно се съвзема.

Риби

Вечната Амбър е героинята на дамите от зодия Риби, а Ихтиандър представлява господата. Ихтиандър умее да живее само в собствената си среда, а вечната Амбър е в състояние да посвети на едно нещо целия си живот.