18-годишният българин Стефан Стойков, който беше приет в едни от най-престижните университети в целия свят - осемте от „Бръшлянова лига", избра да учи в „Харвард”.

Стефан се превърна в истинска сензация не само за родните, но и за световните медии, след като изкара 2400 точки от 2400 възможни на изпита SAT и така беше приет в едни от най-елитните университети в света, съобщава "Indianapolis star".

Момчето признава, че не му било лесно, когато му се наложило да избира сред офертите на престижните университети, които го приели. В крайна сметка обаче той избрал „Харвард”, защото смятал, че там ще бъде заобиколен от впечатляващи хора от цял свят, които участват в проекти с глобално въздействие, пише "24 часа".

"Почувствах, че "Харвард" предлага най-добри условия за мен, но аз нямаше как да направя погрешен избор независимо къде избера да уча", казва българинът.

Стефан още не е решил каква специалност ще запише.

Българинът живее в САЩ от 10 години. В началото му било много трудно в училище, защото не знаел езика, но бързо се справил с този проблем и започнал да показва заложбите си.

Младото момче до последно се чудело дали е достатъчно добър за някой от университетите, но в крайна сметка бил приет във всички университети, в които кандидатствал.

"Надявах се да ме приемат поне в един от тях, а сега имам шанса да уча във всеки един", казва щастлив той.

Източник: Novini.bg