Кампанията „Коледа си ти!“ ще се проведе и тази година. Мисията й е на един от най-святите семейни празници Рождество Христово да бъде възвърната надеждата на българите и да не остане нито една празна трапеза в дом, в който живее многодетно семейство.

За целта ще се събират средства за закупуване на хранителни продукти за празничната трапеза на многодетни български семейства, както и социално слаби българи, възрастни и хора в неравностойно социално положение. 

Инициативата се осъществява по програмите „Подкрепа за многодетни семейства“ и „Добрини“. 

"Всеки, който иска, може да дари хранителни продукти или средства за закупуването им. В пакетите ще сложим хранителни продукти от първа необходимост и лакомства за малчуганите. А „джуджетата“ от „България си ти!“ отново ще разнесат пакетите до домовете на хората. Защо го правим? Защото знаем, че освен права, имаме и задължения към останалите членове на обществото. Убедени, че трябва да действаме, вместо да стоим и да чакаме „доброто“ да се случи от само себе си!", уточняват от организацията.

През 2013 г., благодарение на добрата кауза, часове преди тихата и свята нощ, джуджетата на Национално движение „България си ти!“ посетиха стотици многодетни семейства в Берковица, Монтана, Борован, Малорад, Рогозен, Кюстендил, Благоевград, Дупница, Полски тръмбеш, Разград, Пловдив, Казанлък, Гурково, Павел баня, Ямбол, Боряна, Добрич, Ново Оряхово, Варненско и много други. 

Ти също можеш да помогнеш. Начините са два - като директно дариш храна или средства за закупуването им. За контакти пиши на e-mail: [email protected]. Защото Коледа е и празник на добрината! Включи се!