Най-светлите празници чукат на вратата ни. Това е времето, когато се събира цялата фамилия. Малки и големи се нареждат около трапезата и споделят най-хубавите моменти от годината.

 
 
За да покажете тази година още по-голямо майсторство в кухнята и да изненадате още повече близките си, сме приготвили нещо специално за вас! Топло, топло, даже пари! Специално от кухнята на Баба Коледа! Рецептата й за коледните й вълшебни курабийки! Най-вкусните и интересни, радващи сетивата изкушения. Любимите на джуджетата!
 
 
 
Ето как да ги приготвите:
 
Необходими съставки
 
Тесто:
 
1 чаена лъжица захар
масло -250гр.
2 пакетчета ванилия
няколко капки ром
1 чаена чаша пудра захар
5 жълтъка
1,5-2 чаши брашно
 
Украса на курабийките:
 
5 белтъка
няколко капки ром
1 чаена чаша пудра захар
бои в торбички или конфети
пакетче ванилия
 
 
Как да ги приготвим:
 
Тестото
 
Първо в купа разбиваме захарта, пудрата захар и жълтъците. След това добавяме и маслото (меко). После прибавяме ванилиите и капките ром (за есенция) и бавно започваме да пресяваме брашното и да го прибавяме, докато не стане тесто. След като стане тесто, го слагаме в хладилника за около час (няма проблем да седи и повече време).
 
Разточваме до дебелина половин сантиметър. Режем на формички. Редят се в тава върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна до порозовяване! 
 
Украсата
 
Разбиваме белтъците, чашата захар, ванилията и капките ром. Някои белтъци могат да се оцветят с боичките. Развихрете въображението си ! 
 
 
 
Подарете на любимите си хора усмивки. Обичайте и ценете компанията им! Весели празници!!!