Как бихте реагирали, ако видите кървящо коте на улицата? Сигурно повечето от вас биха се умилили или разплакали от такава гледка. Малцина ще се доближат до пострадалото животинче, а още по-малко ще му помогнат.

Така мисли и авторът на тези снимки. Той щраква няколко бързи кадъра на пострадалото животинче и моли за помощ приятелите си в социалните мрежи. На десетки споделяния и коментари на снимките отговаря само един човек. Той не се гнуси от кръвта и се отзовава на помощ на котето.

Оказва се обаче, че кадрите са чиста оптическа измама. Разплисканата „кръв”, която стряска, е мозайка на паважа. В действителност котето е в отлично здраве и няма никакви наранявания по себе си. Опитът обаче отново показва тъжната статистика – че повечето хора, които се възприемат за загрижени за животните всъщност рядко поемат каквато й да е инициатива, за да им помогнат.

Замислете се добре, колко пъти споделяте кучешки и котешки снимки в мрежата. И колко пъти наистина правите нещо, за да помогнете на животинчетата на тях.

Добрите хора са сред нас, но те не афишират своето благородство. Те действат!