"Расте, но не старее."

Твоят град ли е София?

Забързани, често не забелязваме красотата на столицата - величествените сгради, хилядолетната история, великолепната природа и динамичната градска култура, събрала в себе си чара на стара София и модерната визия на европейска столица остават скрити за нас.

Чудил ли си се какво толкова харесват чужденците в София? А знаеш ли, че има хора, които разкриват на туристите целия чар на града и то напълно безплатно?

Това са младите хора от екипа на Free Sofia Tour – нестопанската организация, която провежда безплатни пешеходни обиколки на столицата и разказва на туристите интересни неща за историята и културата на града.

Освен персонално да помагат на всеки решил да посети тяхна обиколка, екипът на Free Sofia Tour работи и в името на друга, по-голяма кауза – помагат на изграждането и утвърждаването на София като европейска столица.

Доброволците провеждат безплатните си пешеходни обиколки на забележителностите 2 пъти дневно. Според потребителите на TripAdvisor, Free Sofia Tour е най-добрата атракция в града. Туристическите обиколки са образователни, но и забавни – перфектното представяне на града с многовековната му история.


А ти обичаш ли София? Ако през целия си живот си бил в столицата (или през по-голямата част) и си топъл и гостоприемен човек, обичаш да се срещаш с нови интересни хора, знаеш английски и си общителен, Free Sofia Tour е точно за теб.

Ако знаеш много за историята и културата на София и искаш да се усъвършенстваш като гид, това е твоят шанс. Водачите на обиколки на Free Sofia Tours знаят неща, които не могат да се открият в нито един пътеводител или енциклопедия. Ако искаш да знаеш тези факти и да ги разказваш увлекателно, да пленяваш хора от цял свят с магията на столицата, да срещаш интересни личности и пътешественици, присъедини се към екипа на Free Sofia Tours! Разбери как ТУК.