Концертът на Ерос Рамацоти в София, който ще разтърси Арена Армеец на 26 септември, е изцяло разпродаден един месец преди грандиозното събитие, съобщиха организаторите от Жокер Медия. Билетът за шоуто се оказа най-горещият пас за гостуване на международна звезда тази година у нас, като седящите места бяха разграбени от феновете още в началото на лятото.

Събитието в София е част от световното турне Perfetto World Tour, което започва на 12 септември с концерт на стадиона в Римини (Италия) и продължава с три поредни дати във Верона и по една в Любляна и Клуж-Напока преди да “акостира” на 26 септември в Арена Армеец, където ще се проведе под патронажа на Посолството на Република Италия. Така българската публика ще бъде една от първите в света, която ще има възможността да се наслади на грандиозното шоу, събрало на едно място най-големите хитове от 30-годишната кариера на звездата.

До края на тази година обиколката ще премине през най-големите европейски столици, а през 2016-а г. ще продължи с концерти в Русия, Азия и Латинска Америка. Рамацоти ще използва български самолет за всички дати, които са насрочени до момента.

Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София.