От край време, хората изразяват себе си по различен начин. Създават, измислят и усъвършенстват различни изкуства, които чудесно допълват характера и същността на всеки човек. Едно от тези умения, практикуващи се от хора, които могат да си позволят малко, но пък имат силен дух, воля и са достатъчно борбени, за да не се откажат, докато късметът не им се усмихне, е уличното изкуство. То може да бъде под формата на музика, танци, рисуване и т.н.

Сега, ще се спрем конкретно на изумителните рисунки, създавани от много талантливи и креативни умове, които определено заслужават внимание. Можете да станете свидетели на улично изкуство навсякъде – просто се огледайте. Този вид рисунки се създават на обществени места – най-често по сгради. Реализира се по много различни начини, най-популярни сега са 3D рисунките и графитите, но може да го срещнете и под формата на скулптури, залепени плакати или стикери, видео прожекции, оторизирано и неоторизирано, арт интервенция. Едно нещо обединява всички видове – те са там, за да общуват със случайните минувачи и да подобряват настроението им. Независимо от това дали ги харесвате или не, те са там, създават се и едва ли ще изчезнат – това е изкуство, не вандализъм, хубаво е всички да се вгледаме и да усетим необичайната атмосфера, която създават точно те.

Време е да започнем и ще го направим със най-интересните 3D рисунки, които определено повишават адреналина.



 

 


Предлагаме ви част от „колекцията” на Andre Gonzaga, чиято работа се състои в това да накара една каменна джунгла да оживее в очите на хората. Освен в Бразилия, авторът твори и в Португалия, Холандия, Сенегал и Германия. Има необичайни идеи, повечето от които се проявяват под формата на лица.

 

 

 


Друг невероятен репертоар има френският художник, който нарича себе си „OakoAk”. Той експериментира най-вече с пътни значи, като ги превръща с забавни, смешни, закачливи и повдигащи настроението човечета.

 

 

 

 

 



Ето още малко невероятни рисунки, които със сигурност ще ви изумят!