Подобно на много други древни народи, евреите също имат свой хороскоп. Той е доста лаконичен, но едновременно с това и много точен! За да намерите описание за себе си или за свои близки, намерете зодиакалния си знак и разберете какво разкрива еврейският месец, който съответства на него.

Овен - месец Нисан

Хората, родени под знака на Овена са силни и решителни личности. Те имат свои собствени виждания за живота, малко по-войнствени и агресивни, но уверени в себе си. С всички сили и средства се стремят към победа и нанасят първия удар, ако е необходимо. Способни са на всичко.

Телец - месец Йяр

Този месец се характеризира с особено старание и усърдие. През това време се извършва ежегодното възраждането на човека и израстването му с една степен по-високо. Родените през месец Йяр са ревностни поддръжници на истината. А истината, както знаем, е основен признак на зрелостта.

Близнаци - месец Сиван

Силата на Близнаците е в знанието, така че те могат да бъдат причислени смело към клана на интелектуалците. Искат да знаят всичко. Колкото повече информация, получат днес, толкова по-добре ще живеят утре. Родените в Сиван трудно могат да бъдат верни. Настроението им се променя със скоростта на светлината. Поради тази причина, Близнаците могат да бъдат различни всеки ден.

Рак - месец Тамуз

Ракът живее опирайки се на лозунга "Моят дом - моята крепост". За тях е много важно да се наслаждават на комфорта и добрата атмосфера в дома. Раците имат най-голяма нужда от топлина, уют и лоялност. Често зависят от миналото и негативните ситуации не им позволяват да вървят напред. Родените в Тамуз трудно прощават на себе си и на другите.

Лъв - месец Ав

Според еврейския хороскоп, Лъвът получава своята енергия директно от слънцето. Ето защо той смята себе си за уникален. Лъвът вярва, че целият свят се върти около него. От другите очаква вярност, поклонение и обожание. Ако не ги получи, започва да отмъщава. Лъвовете не умеят да се доверяват, винаги разчитат само на себе си. Те са организатори от най-високо ниво, често заемат лидерски позиции.

Дева - месец Елул

Девата не може да търпи бъркотия и изразходва цялата си енергия, за да бъде всичко около нея идеално. Всяко нещо трябва да бъде на мястото си. Девите са отговорни и надеждни, на тях може да се разчита. Дълбоко в сърцето си Девата вярва, че светът трябва да бъде съвършен и нейната мисия е да създава ред на Земята. В стремежа си за подреденост Девата избира за своя професия - счетоводител, касиер, редактор, хирург. С една дума, за нея е подходяща работа, която изисква внимание и прецизност. Може да критикува за дреболии.

Везни - месец Тишрей

Везните са за баланс във всичко. Те внимателно претеглят всички "за" и "против" в дадена ситуация. В обществото, везните повече от всички са за равноправие. Често попадат в застой, не намират сили да вземат решение, защото всички пътища им изглеждат правилни. Цял живот се страхуват да не сгрешат. В същото време Везните са отворени, винаги са готови да помагат на другите.

Скорпион - месец Хешван

Най-големият кошмар за Скорпиона са промените, затова толкова желае да контролира всичко и всички по пътя си. Скорпионът се страхува най-много от загубата на контрол. Той не може да прости или прощава изключително трудно. Ако някой си признае, че няма чувства към Скорпиона, той може да му отмъщава доста дълго време. Скорпионите са талантливи бизнесмени. Те обичат парите, а те, от своя страна, обичат Скорпионите. Имат добре развита интуиция.

Стрелец - месец Кислев

Стрелецът е оптимист по рождение. Той се радва на живота. Дори когато на пръв поглед всичко изглежда зле, Стрелецът знае как трябва да бъде. Всичко е за добро! Стрелците са склонни да преувеличават, обичат хазарта и безгрижието. Според еврейския хороскоп, Стрелците обичат да пътуват, обожават свободата и откритите пространства, където нищо не ги ограничава. С удоволствие споделят знанията си с другите.

Козирог - месец Тевет

Козирогът е свързан с материалния свят. Този знак изпитва необходимост да помага на другите и да се грижи за слабите. Козирозите са много загрижени за бъдещето и се тревожат за материални проблеми. Те са изключителни бащи и съпрузи, на едно от първите места по приоритет за тях е домът и семейството. Козирозите стават счетоводители, инженери, предприемачи, адвокати и представители на други професии, изискващи дисциплина.

Водолей - месец Шват

Водолеите още от детството си имат бунтарски характер. Малко се замислят за миналото. По-скоро, са твърде загрижени за бъдещето. Уверени са, че утре ще бъде по-добре от вчера. Водолеите са добри социални работници, учени, хакери. Очаква ги успех в дела, свързани с нещо прогресивно, революционно. Водолеят е ярка индивидуалност, открояваща се в тълпата. Често е егоистичен и това да преодолее собственото си "Аз" му отнема години или дори десетилетия.

Риби - месец Адар

Родените през този месец са уязвими и чувствителни. Имат добре развита интуиция. Рибите имат успех в брака и във всеки друг въпрос, свързан с материалното. Отнасят се много сериозно към всичко. Успешно се справят в областта на математиката и физиката. Рибите попиват проблемите на другите като гъба. Затова често са склонни към напълняване. Те знаят как да простят, да разберат, да отстъпят и искрено да обичат.