X

Кристално сините пясъчни дюни в Бразилия изглеждат като магически оазис в пустинята

от в 09:15 на 18.07.2017 в Свободно време | Пътувания


Кристално сините пясъчни дюни в Бразилия изглеждат като магически оазис в пустинята

Кристално сините пясъчни дюни в Бразилия изглеждат като магически оазис в пустинята Снимка: https://www.popsugar.com/travel/Sand-Dune-Lakes-Brazil-43748331?stream_view=1

Виждайки тези кристално сини води, заобиколени от километри пясъци, ще ви накарат да се замислите дали това, които виждате всъщност, не е мираж. Колкото и нереално да изглеждат, бразилските езера в парка “Lençóis Maranhenses” са истински природен феномен.

Въпреки че националният парк, чието име се превежда “Постелята на Мархао” е известен с пясъчните си дюни, това не е пустиня. Изключителното явление се случва по време на дъждовния период от януари до юни, когато измежду изваяните му хълмове, се появяват хиляди лагуни.

Туристите, посетили парка, имат шанса да плуват в тези естествено топли басейни (някои от тях достигат до температура на водата 87 градуса!). До тях може да се стигне с джипове, осигурени от транспортното звено на градчето Барейринас, разположено точно до границите на парка. Най-доброто време за посещение на езерата е между юли и септември - тогава те са най-пълноводни.

По време на сухия период красивите оазиси изчезват, затова ако искате да ги видите, планувайте бързо екскурзията си! Лесно е да откриете изгодни оферти за екзотични почивки още сега.

 Теми   Бразилия | лагуни

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.