Сдемнайсетгодишният Кристиан Костов, който представя България на "Евровизия", продължава към финала на песенния конкурс, който ще се проведе в събота в украинската столица Киев.

Песента на Кристиан Beautiful Mess го класира сред десетте финалисти след снощния концерт заедно с представителите на Беларус, Хърватска, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия. Те ще се присъединят към вече избраните 10 изпълнители от първия полуфинал, както и шестте държави, които се класират автоматично - Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и домакина Украйна.

17-годишният Кристиан е с български и казахстански произход и е отраснал в Москва, където от 6-годишен посещава музикални школи, а по-късно участва и в местни телевизионни риалити програми. Там негов ментор е руският победител от "Евровизия" 2008 г. Дима Билан, който е сред почитателите на Кристиан - призовал е своите чуждестранни почитатели в социалните мрежи да го подкрепят. "Той представлява България, но е и наш герой", пише Билан в "Туитър". От Русия обаче не може да се гласува за него, защото страната тази година не е част от конкурса.

Междувременно букмейкърите дават все по-високи шансове на българския участник - трето място, след като миналата година Поли Генова се класира четвърта. Последният концерт ще бъде в събота, 13 май. Тогава зрителите от територията на България ще могат да гласуват, но не и за представителя на своята страна.

Ден преди финала решихме да ви попитаме дали според вас песента, с която младият ни талант ще представи България, ще пожъне успех:

Анкета

Има ли шанс песента на Крситиан Костовв тазгодишната Евровизия




Гласувай