"Красотата ще спаси света" е казал Достоевски, но при избора си на партньорка мъжете невинаги се ръководят от тази поговорка. За всички ни е ясно, че ако им се отдаде възможност, биха легнали с красивата кукла Барби, но що се отнася до жената, която ще прекара живота си с тях, те я избират не по външността, а по духа, характера, отношението.

Ето критериите, които са на челни позиции в списъка им:

1. Да е добра и заради нея той да става по-добър

Не само с хората около него, а и с нещата, които прави. Колкото и да твърдят, че мразят да бъдат моделирани по образец на жената, мъжете всъщност тайно харесват и ценят това качество у срещуположния пол. Успеете ли да подтикнете мъжа до себе си да се промени към по-добро, той започва да ви чувства още по-близка.

2. Да поддържа добри отношения с роднините и приятелите му

Няма мъж, който да не иска най-важните хора в живота му да се разбират. Колкото по-добре се разбирате със семейството и обкръжението му, толкова по-бързо ще свикне с идеята, че е възможно да сподели остатъка от живота си с вас.

3. Когато мрънка, да е с граници

Всички знаем, че една от характерните женски черти е мрънкането. Скъпи дами, не трябва да прекалявате в усилията си да се отървете рязко от този навик. Рязкото "отказване"  в повечето случаи води до неочаквани лоши последствия. Част от тях са раздразнителността и прекалената чувствителност. Не спирайте рязко с мрънкането, просто се стремете да го правите по-рядко и то за неща, които наистина си заслужават. Тогава вашият човек ще забележи и оцени този компромис от ваша страна.

4. Да го харесва такъв, какъвто е

Това е мечтата на всеки мъж. Да не се налага да се крие зад маски, когато е с жената до себе си само за да не я разочарова. Или пък да не му се налага да слуша, търпи и преглъща постоянните й опити да го промени. Ако не харесвате някои от навиците му, направете така, че той да поиска сам да ги промени. Нека инициативата бъде негова. Мотивирайте го, нека той желае тази промяна и направи първата крачка към нея.

5. Да показва уважението си към него

В природата на мъжете е заложено да бъдат авторитетни. Ако покажете на мъжа до себе си, че го уважавате заради самия него и действията му, това няма да остане незабелязано и ще се отрази положително на отношенията ви. Не го унижавайте пред други хора, дори да не са му приятели или дори да не ги познава, това ще срине самочувствието му и ще накърни жестоко егото му. А повярвайте, не искате да сте причина за накърненото му его.