Куче водач се е хвърлило пред малък училищен автобус в Брустър, щата Ню Йорк, за да предпази незрящата си стопанка, и е останало с нея до пристигането на спешните служби, предаде Асошиейтед прес.

Инцидентът е станал в понеделник в селището Брустър, намиращо се на около 100 километра северно от град Ню Йорк. Кучето Фиго от породата Голдън ретривър и стопанката му Одри Стоун са пострадали от удара с малкия училищен автобус, но се възстановяват.

"Кучето е поело по-голямата част от удара, но въпреки това е останало до пострадалата си стопанка. Намерихме го да стои до нея. То беше там, за да я спаси", разказва началникът на полицията в Брустър Джон дел Гардо.

Стопанката му, 62-годишната Одри Стоун, е със счупени глезен, лакът и ребра, и рана на главата. Във вторник жената все още се е намирала в болница. Фиго е опериран и му е поставена шина на задния крак.

Шофьорът на училищния автобус е получил призовка за неспазено предимство на пешеходец. Двете деца, които са били в превозното средство, не са пострадали.

Източник: БТА