Април може би е един от най-приятните месеци за пътуване. Ако си падате пътешественик и се чудите закъде да си купите билет този месец, ние, от Dama.bg, имаме няколко предложения, които определено ще ви харесат. 
 
Някои са по-екзотични, други - леснодостъпни, но ги обединява това, че са просто невероятни и именно през април имат с какво да ви изненадат. 
 
Островите Раджа Ампат, Индонезия 

 
Дестинация, спираща дъха. Раджа Ампат е едно от онези девствени, почти недокоснати от човешката ръка кътчета, съхранили в себе си очарованието на природата, такава каквато почти не я познаваме. 
 
Април е чудесно време да посетите Раджа Ампат, защото температурите все още са много приятни, но ще имате възможност и да се гмуркате. А това определено си заслужава. Индонезия се характеризира със своето изключително водно био разнообразие и такава красота не е за изпускане.
  
През февруари, индонезийското правителство обяви цялата си акватория за резерват за скатове манта (най-големият вид скатове) и ако посетите Раджа Ампат сега, ще имате уникалната възможност да се запознаете с морските гиганти.
 
Ако все още сте начинаещи в гмуркането, може би е добре да се отбиете до островите Гили и да вземете сертификат, преди да се насочите към Раджа Ампат. Други леснодостъпни дестинации, идеални за гмуркане с шнорхел са Бали и Нуса Лембонган .
 
Севиля, Испания 

 
Тази година католиците празнуват Великден на 20 април и много градове отбелязват Страстната седмица (13-20 април) по впечатляващ начин, но едва ли някой от тях може да се сравни със Севиля. През тази седмица градът оживява и празнува Semana Santa - изключителна смесица от традиции, култура и религия.  Впечатляващите процесии, съпроводени с музика, самата обстановка, та дори и хората - всичко това не може да бъде описано, а трябва да бъде видяно.
 
Не се притеснявайте, програмата на Semana Santa може да се намери и онлайн, така че имате възможността да се организирате предварително, за да видите всичко най-интересно. 
 
Всички сме чували за испанските ордьоври тапас, а Севиля се слави като региона с най-разнообразните и креативни тапас. Със сигурност ще се сблъскате с истинска феерия от вкусове. Изберете някое китно ресторантче и се насладете на невероятната кухня. 
 
Юнан, Китай 

 
Знаете ли, че в средата на април китайското малцинство Дай от провинция Юнан празнува своята Нова Година? Определено няма да ви е скучно, защото това включва много пръскане с вода под топлото пролетно слънце. Това е ритуал, който се изпълнява в региона Ксишуангбана - това е най-южната част на провинцията. Празненствата продължават 3 дни и включват парад, открит пазар и правене на пясъчни скулптури на брега на река Лаканг. Звучи интригуващо, нали? 
 
Кулминацията идва, когато цялата малка общност излезе и започне да се пръска с вода. Това е вид пречистващ ритуал - да влезеш пречистен в новата година. Такъв вид ритуали всъщност се изпълняват в много части на Югоизточна Азия, включително и в Тайланд. 
 
Дракенсберг Парк, Южна Африка

 
Укхаламба, Дрекенсберг или както са най-популярни в България - Драконовите планини. Образували се преди милиони години, тези планини спират дъха на всеки дори и днес. 
 
Местните обитатели наричат Дракенсберг още "Бариера от копия" (Quathlamba - от езика Зулу). С височина над 3000 метра, тази планина предоставя едни от най-драматичните пейзажи в цяла Африка, но също така е и предпочитана дестинация за планински преходи и дори алпинизъм. А месец април е идеалното време за това, поради нормалната температура и малкото валежи. 
 
Дракенсберг Парк е включен в Списъка със световното наследство на ЮНЕСКО и е подходящ както за разходка, така и за няколкодневен преход -  в зависимост от какво се нуждаете. 
 
Да видиш гледки като тези на Амфитеатъра, Върха на катедралата, Дяволския зъб и много други дори и само на снимка, е страхотно преживяване, но да ги видиш на живо, пред теб, е просто незабравимо.
 
Освен това, всички любители на "Властелинът на пръстените" биха били повече от щастливи, тъй като именно Драконовите планини са вдъхновили Дж. Толкин за "средната земя". 
 
Копенхаген, Дания

 
През април Копенхаген сякаш се събужда, с лек ветрец и небрежното очарование на цветната смесица между история и бъдеще. Откраднете си няколко дни и се промъкнете в Копенхаген, преди да загъмжи от туристи. Само така ще разберете  защо той е един от най-предпочитаните градове за живеене в света. 
 
Вземете си чадър, но не позволявайте на дъжда да ви спре, докато опознавате всяко кътче на една от най-красивите европейски столици. 
 
Не пропускайте да посетите Тиволи. Това е чудесен увеселителен парк, който освен модерните съоръжения има и своя история. Насладете се на високата въртележка, която ще ви позволи да видите целия град от птичи поглед. Съветът на Dama.bg е да го направите два пъти - през деня и вечерта. Изживяването е неописуемо. 
 
Април е идеалното време да посетите Копенхаген, ако искате да се насладите на спокойствие и да се разходите, без да се натъквате на огромни тълпи от хора. А през май, той бъде домакин на Евровизия, което означава, че хиляди фенове ще се запътят тъкмо натам и градът ще се превърне в истинска столица на европейската музика. 
 
Дания е монархия, а рожденият ден на кралица Маргарет е на 16 Април. Със сигурност ще го отпразнуват подобаващо, а по традиция тя ще поздрави от балкона на двореца Амалиенборг всички събрали се да и честитят празника. 
 
Луизиана, САЩ
 
 
В Луизиана сякаш всеки е готов да стане и да затанцува.  С малко джаз и афро-карибски ритми, примесени с акордеони и пристъргване на зидеко (американски музикален инструмент) е наистина трудно да останеш седнал. 
 
От 10 до 15 април в Ню Орлиънс се провежда "Фестивалът на Френския квартал". Това е едно от най-големите, безплатни събития в Южната част на Америка, по време на което стотици музиканти свирят на открити сцени, специално за своите фенове. 
 
Вземете си огромен сандвич, разходете се и се насладете на колониалната архитектура на градските улици. 
 
А две седмици по-късно започва световноизвестният Джаз Фест. През 2014-а той празнува своя 45-ти рожден ден, а между изпълнителите, които ще вземат участие, има имена като Сантана и Брус Спрингстийн. 
 
Не пропускайте да видите и памуковите плантации, извън Ню Орлиънс, станали известни, благодарение на тазгодишният носител на Оскар "12 години в робство" . Посетете и блатата на Кажун - домът на най-голямото френско-говорящо малцинство в САЩ.