Новогодишните празници наближават! Някой от вас, дами, може би вече са избрали къде ще прекарат зимните почивни дни, а други сигурно още се чудят. Екипът на Dama.bg ще ви помогне да планирате перфектната почивка с няколко прости правила.
  1. Осъзнай какво искаш!
    Искаш да се разхождаш? Да се отпуснеш? Да видиш ново и напълно различно място? Да обиколиш възможно най-много партита? Има много различни места, на които можеш да отидеш. Някои хора не се чувстват комфортно, когато пътуват до места, които са твърде далеч, докато други търсят тръпката на непознатото. Каквото и да е твоето предпочитание, първо го изясни с теб самата.

  2. Планирай!
    След като избереш вида почивка за теб, можеш да започнеш с планирането. Да, това в началото изглежда най-страшната част, но всъщност съвсем не е така. Предлагаме ти да посетиш сайта на Vsichkioferti.bg и да разгледаш огромното разнообразие от предложения за почивка по време на Коледните и Новогодишните празници. Повечето от тях включват освен нощувки и транспорт, така и посещения на атракции и екскурзии. Офертите са повече от изгодни, намаленията стигат до над 60%. Така само с няколко клика може бързо да приключиш с досадната част по планирането. 

  3. Избягвай стреса и проучи дестинацията!
    За да изживееш перфектната почивка, трябва да избягаш от среса, най-вече от този, който сама си причиняваш. Ако често ти се случва да закъсняваш, просто тръгни час по-рано за гарата или летището. Ако пътуваш извън страната, не забравяй да си носиш паспорта и личната карта, както и да проучиш културните навици на страната, в която отиваш. Ако пък си избрала нашенските красиви планини, проучи каква е местната инфраструктура. Все пак денонощен магазин до хижата в планината би ти развалил гледката, нали? Така че не очаквай всичко наготово - бъди подготвена и ще избегнеш непредвидени ситуации.

  4. Опаковай!
    Ние дамите доста често имаме навика да взимаме повече багаж от колкото ни е необходим. Ако не искаш да страдаш от мускулна треска след мъкненето на само три сака и две дамски чанти, по-добре редуцирай до най-необходимото. Разбира се за перфектната почивка е важно да имаш достъп до нещата, които ти доставят удоволствие, така че няма проблем да вземеш mp3 плеъра си или пък някоя книга за по пътя. Що се отнася до избора на дрехи – какво те кара да мислиш, че точно по време на почивката си ще облечеш онази блуза, която не си поглеждала от 3 години? Вземи със себе си само дрехи, които наистина носиш и те карат да се чувстваш комфортно и красива.

  5. Бъди спонтанна!
    Независимо дали си в България или чужбина, опитай местната кухня… Или отиди в някой луксозен бар… Или просто се разходи по улиците без да гледаш картата - бъди спонтанна! Перфектната почивка е тази, която те кара да се чувстваш добре. Един спонтанен порив може да ти подсигури хубави моменти, които ще помниш цял живот. Почивката е времето, в което може да си позволиш да избягаш от строгото планиране на ежедневието ти.

  6. Оцени моментите!
    Забрави за грижите си или за това, колко работа те чака като се прибереш от почивката. Отпусни се и се наслаждавай на безгрижието. Остави телефона и апарата си изключени, дори за малко. Да, снимките ще ти напомнят за красивата дестинация и хубавите моменти, но за да прекараш наистина добре, трябва просто да ги изживееш!