Мястото на което един мъж избира да те заведе на първата ви среща, разкрива много за характера и намеренията му.

Виж тези четири стандартни места и какво показват те за неговите желания към теб. Виж и няколко сигнала, за които да внимаваш:

1. Романтична вечеря за двама

Въпреки, че вечерята в изискан ресторант е чест избор в сюжета на романтичните филми, в реалния живот това не е точно така. Защо? Защото сте само двамата и може да се случи темите помежду ви бързо да се изчерпат и да настане неловко мълчание. Всички сме го изпитвали. И това не винаги означава, че човекът отсреща е скучен, просто когато не се познавате добре, напрежението си казва думата. И все пак какво показва този избор? Джакпот! Имаш си работа със смел мъж, който знае какво търси. Той не се притеснява да остане насаме с теб за няколко часа, в които ще се "наложи" да си говорите и да се опознавате. Явно е, че наистина иска да разбере с какъв човек си има работа - съответно, определяме намеренията му като сериозни. Какво да направиш? Тихата и спокойна обстановка може наистина да се окаже много коварна, ако няма какво да си кажете. За това подготви се добре по всички стандартни теми - семейство, хоби, всякакви странични интереси и занимания. Избягвай отговори, които приключват разговора, от типа на: "Ами не знам", "Не съм сигурна", "Нищо интересно", както и кратките "Да" и "Не" - старай се винаги да дообясниш избора си. Имаш една цел - да поддържаш разговора. Освен това неща, които на теб могат да ти се струват скучни за слушане, за него със сигурност ще са любопитни, най-малкото защото са свързани с твоята личност. Не забравяй - няма нищо по-конфузно от неловкото мълчание, а и всяка казана от теб дума може да е повод за нова тема.

За какво още да внимаваш в поведението си? Това че сте на вечеря, не означава да си оближеш чинията или да използваш храната, за да запушваш устата си в паузите с мълчание. Нали не искаш да изглеждаш гротескно на фона на изисканата обстановка? За това пък на помощ идва чашата вино. Отпийте малка глътка (повтаряме: малка) и се насладете на вниманието на мъжа. Хубавото на виното е, че ни позволява да се отпуснем, но за да се напием ни трябва доста по-голямо количество. Така че, сложете си лимит на чашките и междувременно пийте поне същото количество вода. 

Имай предвид и това: Заведе те в супер скъп ресторант, в който пръска луди пари? Вероятно има проблем със самочувствието и не вярва, че може да го харесаш заради това, което е той като личност. За това се престарава, демонстрирайки щедрост - просто иска да те впечатли. Все пак идеята е да успеете да проведете по-интимен разговор, в който да се опознаете, а не да седиш притеснена на стола, докато той се самоизтъква и си играе на баровец. Опитай се да извадиш същността му на показ, задавайки по-лични въпроси - например за семейството. 

2. В оживен бар

Какво показва това? Има два варианта: в първия той просто иска да избегне напрежението от първата среща. Всички се притесняваме дали ще има какво да си кажем, ако останем дълго време насаме. По-силната музика идеално запълва напрегнатите моменти на мълчание. В баровете е нормално да се консумира алкохол, което също спомага за това да се отпуснем. 

Бъдете внимателни обаче, усетите ли, че напрежение липсва, а той продължава да гледа на срещата ви по-повърхностно - постоянно се оглежда и си намира странични занимания, като например да общува закачливо със сервитьорката, да оглежда всяка влязла мадама, вероятно става въпрос за вариант две. А именно, че си имате работа с добре обигран сваляч!
Да, той избира бар, за да избегне напрежението.  Алкохол, силен шум, затъмнено помещение – подобна атмосфера по принцип не е подходяща за задълбочени разговори, а и за какво са му – той не иска да ви опознава добре... Зад избора му вероятно се крие намерението единствено да ви вкара в леглото.

3. На кино

Какво показва това? Класика. Твоят обожател вероятно не иска да рискува. Срещата в киното е идеален вариант – имате 20-30 минути преди филма, в които да си поговорите. Филмът пък действа сближаващо – и не само заради неудобните столчета, заради които често се въртите, докосвате, дори облягате един на друг. Хубавото му е, че ви дава и тема за разговор за след това. Някак естествено се получава. Вечеря, разходка, десерт в заведение със спокойна атмосфера след киното са сигурен знак, че той има по-сериозни намерения и иска да те опознае.

За какво да внимаваш?
Още не сте се опознали, а той ти пуска ръце в тъмната зала. След филма те кани на по питие вкъщи – да, вероятно прожекцията ти е подействала отпускащо, но ако ти се е доспало, имаш си дом – да те изпрати до вас... и да си тръгне! След киното те кани на по питие в шумен бар? Лош знак, не стига, че досега не си говорихте, а и сега няма да ви се отдаде тази възможност. Вероятно просто иска да те напие... За това по-добре си намери извинение и си тръгни.

4. На парти с приятелите му

Какво показва това? В интерес на истината това донякъде може и да те поласкае. Да, не е като вечеря за двама, но самото желание да се появи с теб пред всичките си познати, показва сериозните му намерения... или най-малкото е знак, че не е „тайно” обвързан. Мъжете обичат да се чувстват сигурни и подобна обстановка би го показала в най-добрата му светлина. Освен това на купона ти най-вероятно няма да познаваш никой друг, така че той ще влезе в друга обичана роля от мъжете – тази на спасител и закрилник. Ще ти угажда, ще ти носи питиета, ще ти даде цялото си внимание, приятелите му ще се изредят да ти кажат някоя и друга добра дума за него... Изобщо страхотно.

За какво да внимаваш?
Първо: внимавай с питиетата! Не се наливай с алкохол, за да се отпуснеш заради непознатата обстановка – лоша идея, водеща до лоши афтър парти решения. Второ: не приемай всичко за чиста монета. Да, всички са впрегнали усилията си да ти докажат колко прекрасен е той, но не забравяй, че момчетата са си такива – те се поддържат в името на крайната цел (един от всички тях да успее да те забие). Наблюдавай и личното му отношение към теб: държи ли се сякаш си трофей - красивото му завоевание, което иска да покаже на всички? Ще познаеш подобно отношение с демонстрацията на прекалена близост, уж небрежни прегръдки, придърпване и т.н. Все пак още не сте се опознали, а той си позволява да те гушка и да ти пуска ръце. Какво да направиш? Тактично постави граници, опитай се да му задаваш повече лични въпроси.