"Утре ще гледаме "Къща от карти". Не ми издавайте какво става, моля" – това съобщение изпрати американският президент Барак Обама до своите над 40 млн. последователи в twitter при премиерата на втория сезон на хитовия сериал "Къща от карти".

Българските читатели вече могат да се насладят и на книгата, която покори милиони фенове по цял свят.

Цена 16 лв.

Издателство Ciela

"Къща от карти"

Политическият трилър „Къща от карти” разказва една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение – за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите и страстите.

Когато Франсис Ъркарт решава да се бори за поста на министър-председател, той не се спира пред нищо. Въоръжен с политическите тайни, до които е имал достъп като отговорник по партийната дисциплина, Ъркарт Камшика започва тиха и смъртоносна кампания - да елиминира всички свои съперници, използвайки всички възможни средства, включително убийството.

Мати Сторин, готова на всичко млада репортерка, има таланта да разкрива реалните истории, скрити зад видимото. Когато се натъква на скандална мрежа от интриги и финансова корупция в най-високите нива на властта, тя се заклева да разкрие истината. За да го направи обаче, тя трябва да се изправи срещу най-властния мъж в държавата, да се пребори със собствените си демони и да рискува всичко, дори живота си.

"Вдъхновяващият трилър, който разтърси Уестминстър... Това е автор на политически трилъри, изключително добре запознат с механизмите на властта." - Daily Express

Майкъл Добс

Майкъл Добс, познат също като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете, е някогашен съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън. Бестселърът „Къща от карти“ е разказан с авторитета на политическата фигура, която познава системата отвътре.

Романът е послужил за основа, върху която е заснет изключително успешният сериал, продуциран от Кевин Спейси и Дейвид Финчър.

„Кървава и брутална история, жива и цинична… Велик триумф.” - The Independent

 

Истината е като бутилка добро вино. Често я намираш забутана в най-тъмния ъгъл на избата. От време на време трябва да я обръщаш. После малко да я избършеш от прахта, преди да я извадиш на светло и да я използваш.

Очуканото БМВ стоеше пред къщата на Кеймбридж Стрийт, Пимлико, почти петнадесет минути. Свободните се¬далки бяха засипани с такъв хаос от стари вестници и обвив¬ки от шоколадови десерти, какъвто само една истински заета с работа необвързана жена може да създаде, а в средата му Мати Сторин хапеше устни. Късно следобед съобщението, че няма да има партийни размествания, беше предизвикало тре¬скава дискусия дали министър-председателят е възхитителен и дързък, или просто си е изпуснал нервите. На нея є трябваше гледната точка на хората, помогнали в оформянето на решение¬то. Уилямс беше убедителен и уверен, както винаги, но Ъркарт упорито не вдигаше телефона.

 

„Има два вида болка: тази, която ви прави силни – тази, полезната. И болка, която само ви кара да страдате. Нямам търпение да си осигуря от първата…”

"Мъката е едновременно естествена и необходима."

"Покажете на света, че сте в състояние да преодолеете страданието си. Вървете напред благодарение на опита си, не се оставяйте той да ви консумира."