Днес ще ви запознаем с алоето, което е едно от най-популярните лековити растения. То има повече от 200 разновидности, най-известната от които Алое Вера. Алоето подсилва имунната система и снабдява организма с аминокиселини, витамини и минерали.

То подобрява функциите на храносмилателния тракт и бъбреците и действа против вируси и гъбички. Препоръчва се алое да се приема не само като лекарство, а ежедневно, понеже забавя стареенето, действа благоприятно на тонуса и предпазва от вируси и вирусни инфекции. Алоето предпазва организма от образуване на туморни клетки, сраствания и кисти и има положително влияние при хора, страдащи от астма, диабет, констипация, артрит и високо кръвно налягане.

Освен за здравето ни, чудатото растение се грижи и за нашата красота. Приложение намира в много козметични продукти, тъй като прониква дълбоко в слоевете на кожата(епидермиса, дермата и хиподермата) и убива бактериите, намалява мастните натрупвания, които запушват порите. Алоето облекчава и успокоява кожата, мъжете често го използват след бръснене, както и жените – след кола маска.



Алоето се препоръчва и за проблемна кожа, облекчава акнето и алергичните обриви, справя се с циреите, намалява екземата и помага за възстановяването на изгорената кожа (при изгаряне).

Ако паднете или се порежете и не намирате дезинфектант в аптечката си, то алоето ще помогне и в този случай. Препоръчва се при инфекции и лечение на рани. Измийте старателно преди да нанесете крема или гела, обогатен с алое.

Освен всичко, което ви изброихме, алоето се грижи и за предотвратяването на стрии по кожата по време на бременност, тъй като придава на кожата повече еластичност.
Целулит? Алоето ще излекува и портокаловата кожа. Прилагайте редовно, масажирайки областта, която искате да изчистите.