Съблазнителният и дълбок поглед, пърхащи мигли... оръжие, което всяка дама има или постига с нанасянето на сприрала. За естетичното украшение и неговото съществува е документирано в древен Египет от около 4000 г. пр. Христа. Документите се отнасят за вещество, наречено Кол и използвано за потъмняване на мигли и вежди. Екипът на Dama.bg ще ви запознае с една легенда, чието действие се развива доста по-късно и определено ще разтопи сърцата ви...

Историята се развива в Чикаго преди повече от един век. Една млада дама на име Мейбъл се влюбва в младежът Чат, който за съжаление не й обръща внимание. Лицето на Мейбъл било доста безцветно и не привличало така желания мъжки поглед.

Томас, 19-годишният й брат, виждайки как сестра му страда от тази несподелена любов, решава да й помогне. В своята лаборатория той създава продукт на базата на вазелин, който да подчертае чертите на така обичаната от него Мейбъл. Помагайки на сестра си, Томас създава този революционен продукт, който бил под формата на калъп и се нанасял с мокра четка. Младият студент започва и собсвен бизнес с продажби по пощата, като самия продукт нарича Maybelline на своята сестра.

И както всяка легенда и тази има своя щастлив край - Мейбъл и Чат се женят година по-късно.

Дали ще повярваме или не, историята е вдъновяваща. Факт е, че дамите сме романтични... А какво по-романтично от съблазняването на мъж само с един поглед?